Futsalmiehet arvottiin EM-alkulohko B:hen – Italia mieluisa seuralainen Suomelle

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa EM-kilpailuissa samassa alkulohkossa Italian, Kazakstanin ja Slovenian kanssa.

Kuva: Kimmo Brandt / All Over Press

Lohkot arvottiin maanantai-iltana kisaisäntä Hollannin Zeistissa. Kuudentoista joukkueen EM-kilpailut pallotellaan 19. tammikuuta–6. helmikuuta Amsterdamissa ja Groningenissa.

Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Autio muistutti, että kaikki kisoissa olevat maat ovat kovia. Italian tuleminen Suomen lohkoon aiheutti joukkueen keskuudessa jopa tuuletuksia.

– Miellyttävä tykytys tuli arvonnan aikana. Hieno päästä pelaamaan noin kovia maita vastaan. Kakkos- ja kolmoskorista tulivat kovimmasta päästä olevat vastustajat. Italia ja myös Slovenia ovat tuttuja viime vuosilta. Ykköskorin Kazakstania (MM-välieräjoukkue) vastaan kerta on ensimmäinen, opasti Autio.

Suomi on hävinnyt kolme kertaa kuluvan kalenterivuoden aikana Italialle; viime helmi-maaliskuussa EM-karsinnoissa 4–7 ja 2–4 ja viimeksi syyskuussa 0–2.

Autio muistutti, että viimeisessä maaottelussa Italiaa vastaan Suomi oli huonosta viimeistelystä huolimatta kuitenkin koko ajan "pelin päällä". Aution mukaan seuraavaksi päiväksi merkitty Italia-tuplamaaottelu peruuntui, koska saapasmaan pelaajia "jännitti" pelata uudelleen Suomea vastaan.

– Vaikka olemme lohkossa nelossijoitettu, niin tavoite on mennä jatkoon. Edellisessä kahdessa karsintaturnauksessa kun meidät on sijoitettu myös neljänneksi, niin olemme silti menneet kahden joukkoon. Ehkä meillä ei ole enää sitä yllätysmomenttia. On selvä, että meidän pitää ylittää itsemme, Autio lisäsi.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin miesten arvokilpailuissa. Maajoukkue selvitti tiensä EM-kisoihin viime vuoden huhtikuussa, kun joukkue päätti EM-karsintansa lohkon toiseen sijaan. Taakse jäivät Belgia ja Montenegro. Italia eteni jatkoon lohkovoittajana.

Viimeisestä kisapaikasta pelaavat jäljelle jääneet lohkokakkoset Serbia ja Valko-Venäjä kaksiosaisessa karsintaottelussa 14. ja 17. marraskuuta.

A-lohko: Alankomaat (isäntä), Ukraina, Serbia/V-Venäjä, Portugali

B-lohko: Kazakstan, Italia, Slovenia ja Suomi

C-lohko: Venäjä, Puola, Slovakia ja Kroatia

D-lohko: Georgia, Espanja, Azerbaidzan ja Bosnia-Hertsegovina

Suomen alustava ohjelma

To 20.1. Italia–Suomi / Groningen
Ma 24.1. Suomi–Kazakstan / Groningen
Pe 28.1. Slovenia–Suomi / Amsterdam