SaiPa vahvistuu yhdysvaltalaishyökkääjällä, Ässille kovaa jälkeä Euroopassa tehnyt kanadalaispakki

Nicholas Halloran vahvistaa SaiPan hyökkäystä ja puolustaja Shawn Lalonden on Ässien uusi hankinta.

Nicholas Halloran on pelannut uransa aikana muun muassa Colorado Collegen riveissä. Kuva: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Jääkiekon SM-liigan SaiPa tiedotti tiistaina uudesta pelaajahankinnasta. SaiPa vahvistuu 24-vuotiaalla yhdysvaltalaishyökkääjä Nicholas "Nick" Halloranilla. Sopimus kattaa kuluvan kauden.

– Nickillä on erittäin hyvät hyökkäystaidot, hän on lisäksi energinen ja nopea luistelija. Uskomme että hän sopii ominaisuuksiensa puolesta hyvin meidän pelityyliin, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi tiedotteessa.

Utahin Draperista kotoisin oleva oikealta laukova Halloran pelasi viime kaudella AHL:n Ontario Reign -joukkueessa. Hän pelasi 15 ottelua tehopistein 1+7.

Edelliset neljä kautta 178-senttinen ja 80-kiloinen Halloran pelasi yliopistosarja NCAA:ssa Coloradon joukkueessa. NCAA:ssa hän teki kaikkiaan 119 ottelussa tehopisteet 40+57=97.

Halloran sanoo nopeuden olevan hänen suurin vahvuutensa.

– Voitte odottaa minulta paljon vauhtia laidoilta ja keskeltä. Pystyn luomaan tilaa ja paikkoja pelikavereilleni. Tykkään myös laukoa vauhdista, Halloran sanoi.

– Olen kuullut että SM-liiga on erittäin tasokas. Tämä on minulle oikea päätös, koska minulla on mahdollisuus saada suurempi rooli kuin Yhdysvalloissa. Liigassa pelataan hyökkäävää, nopeaa ja fyysistä kiekkoa ja haluan pelata peliä luovasti ja nopeasti. Uskon että Liigan pelityyli sopii minulle loistavasti.

Lalonde vahvistaa Ässiä

Ässien tuore hankinta on 31-vuotias kanadalaispuolustaja Shawn Lalonden. Hän on voittanut kolme kertaa Saksan pääsarjan DEL-liigan puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin.

– Pelaajana olen monipuolinen, pystyn auttamaan joukkuetta hyökkäyspäässä ja kiekollisessa pelissä, mutta pelaan vahvasti myös puolustuspäässä. Astun myös tarvittaessa esiin puolustamaan joukkuekavereita, Lalonde kertoi Ässien tiedotteessa.

Parhaalla KHL-kaudellaan 2019–20 Lalonde iski 54 ottelussa tehot 7+19 =26. Samalla kaudella jykevä (185 cm / 93 kg) puolustaja voitti myös sarjan jäähypörssin.

– Shawn on pelannut miltei kymmenen vuotta Euroopan huippusarjoissa ja tuo rutkasti kokemusta, johtajuutta, taitoa ja fyysisyyttä meidän puolustukseemme. Katsoimme valmennuksen kanssa hänen otteitaan viime kaudella KHL:n pudotuspeleissä ja jos siellä pystyy pelaamaan laadukkaasti KHL:n huippuja vastaan, voidaan odottaa laadukasta peliä myös liigakaukaloissa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

– Shawn on pelannut viimeksi syyskuun puolessa välissä, joten menee muutama viikko, että hän pääsee pelituntumaan. Hän on pelannut KHL:ssa yli 20 minuuttia ottelua kohden, joten odotamme hänen ottavan ison roolin meidän joukkueestamme.

Lue myös: