SM-liigan pörssikärki Joakim Kemell, 17, jatkosopimukseen JYPin kanssa – "Sisääntulo liigaan on ollut mykistävä"

JYP solmi vuoteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen huippulupauksensa kanssa.

Vasta 17-vuotias Joakim Kemell on ollut SM-liigan alkukauden kuumin nimi. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

JYP on tehnyt kevääseen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen jääkiekon SM-liigan pistepörssiä johtavan Joakim Kemellin kanssa. 17-vuotias huippulupaus on takonut 13 ottelussa tehot 10+5=15.

Kemell on varauskelpoinen ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa ja hänen odotetaan olevan yksi tilaisuuden kärkinimistä. Hyökkääjän matka jatkuu siis mitä todennäköisimmin sopimuskauden aikana Pohjois-Amerikkaan. Kemell pelasi uransa ensimmäisen SM-liigaottelun viime kaudella.

– Kemellin sisääntulo liigaan on ollut todella mykistävä. Hänen otteensa ovat olleet osoitus poikkeuksellisista taidoista ja potentiaalista, JYPin urheilutoimenjohtaja kommentoi tiedotteessa.

JYP kertoi samalla tehneensä jatkosopimukset myös hyökkääjien Patrik Siikasen ja Santeri Koskelan sekä puolustaja Valtteri Koskelan kanssa. Siikasen sopimus ulottuu vuoteen 2024 ja Koskelan veljesten sopimukset vuoteen 2025.

Kolmatta kauttaan JYPissä pelaava Siikanen on päässyt aiempaa isompaan rooliin ja sivuaa jo nyt piste-ennätystään liigassa. Laitahyökkääjä on kerännyt 13 ottelussa tehot 4+3=7.

– Siikasesta tiedämme saavamme erittäin laadukkaan voimahyökkääjän seuraaviksi kausiksi hurrikaanipaitaan, Viitanen sanoi.

Kuudentena sarjataulukossa oleva JYP kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona KooKoon.

Lue myös: