Pietarin SKA sai hyvityksen Jokereista ja nousi KHL:n länsilohkon kärkeen

Pietarin SKA lähetti helsinkiläisjoukkueen kotimatkalle voitettuaan KHL:n länsilohkon kärkikamppailun Pietarissa 2-0.

Kuva: Mikko Taipale / Jokerit

Pietarin SKA sai tiistaina jääkiekon KHL:ssä kaipaamansa hyvityksen viime perjantain vierastappiostaan Jokereille.

Tasainen ottelu oli maalin peli, sillä hyökkääjä Joonas Kemppaisen reilut minuutti ennen loppua SKA:lle laukomassa 2–0-osumassa kiekko meni tyhjään maaliin. Kemppaiselle osuma oli kauden kymmenes.

Avausmaalista vastasi Ivan Morozov, joka ohitti Jokerien maalivahti Anders Lindbäckin ottelun 50. minuutilla. SKA-vahti Lars Johanssonille nollapeli oli kauden kuudes.

– Meillä oli kolme mahdollisuutta onnistua ylivoimalla. Ylivoimamme on toiminut, tänäänkin se pyöri hyvin, vaikka maalia emme saaneetkaan. Pakko kunnioittaa SKA:n alivoimapeliä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tappiosta huolimatta Marjamäki oli tyytyväinen siihen, miten Jokerit pelasi.

– Pelasimme kurinalaisen pelin ja otimme vain kaksi jäähyä, joka on elinehto, jos haluamme pärjätä näissä peleissä. Puolustuspelaaminen oli hyvää ja Lindbäck pelasi maalilla hyvin, totesi Marjamäki.

Voitolla SKA nousi liigan länsilohkon johtoon, pisteellä ohi kärkipaikkaa pitäneen Jokerien. Myös ottelun vähemmän pelannut Minskin Dinamo ohitti Jokerit sarjataulukossa maalieron turvin kaadettuaan tiistaina Barys Nur-Sultanin 6–5.

Jokerit kohtaa seuraavaksi torstaina Helsingissä Metallurg Magnitogorskin.