HJK:n päävalmentaja sai pelikiellon pelaajana miesten nelosessa, valmensi Kansallisessa liigassa vaikka ei olisi saanut – Palloliitto rankaisi

Kurinpitovaliokunnan mukaan Arttu Heinosen panna oli HJK:n tiedossa.

HJK:n päävalmentaja ei olisi saanut valmentaa HJK–KuPS-ottelussa. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt Kansallisen liigan HJK-päävalmentaja Arttu Heinoselle kolmen ottelun toimitsijakiellon rangaistusmääräysten rikkomisesta. Lisäksi kurinpitovaliokunta on määrännyt HJK:n manageri Joonas Sareliukselle 400 euron sakon ja seuralle 800 euron sakon.

Heinosen piti olla pannassa 2. lokakuuta pelatussa Kansallisen Liigan HJK–KuPS-ottelussa, mutta hän toimi kamppailussa valmennustehtävissä. Heinonen ei olisi sääntöjen saanut valmentaa ottelussa, koska hän oli saanut varoitustilin täyttymisen takia pelikiellon pelaajana miesten nelosessa.

Kurinpitovaliokunnan mukaan Heinosen panna oli HJK:n tiedossa, sillä manageri Sarelius oli pelipäivän aamuna tiedustellut Heinosen valmennuskelpoisuutta Palloliitosta.

– Heinonen on kilpailun järjestäjän nimenomaisesta ilmoituksesta huolimatta rikkonut Palloliiton sääntöjä. Ottaen huomioon Heinosen kokemus jalkapallosta, hänen on täytynyt tietää varoitustilinsä täyttymisestä ja ymmärtää sen merkitys myös muissa sarjoissa, kurinpitopäätöksessä perusteltiin.

Lue Palloliiton tiedote aiheesta täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: