Vaasan Sportin huippuvireeseen luotsannut Risto Dufva jatkaa seurassa – "Lauman voima on löytynyt"

58-vuotias Risto Dufva jatkaa Vaasassa kaksivuotisella sopimuksella. Dufva on voittanut jääkiekon SM-liigassa Suomen mestaruuden JYPin riveissä.

Risto Dufva valmentaa Sportia kolmatta kauttaan. Kuva: Petri Saarelainen

Vaasan Sport jatkaa päävalmentajansa Risto Dufvan, 58, komennossa myös kahden seuraavan kauden ajan, seura kertoo tiedotteessaan.

Dufva siirtyi Sportiin marraskuussa 2019 eli hän valmentaa vaasalaisryhmää kolmatta kauttaan. Viime kaudella Sport ylsi pudotuspeleihin, mutta tällä kaudella joukkue on keikkunut runkosarjassa SM-liigan kärkipäässä.

Sport on tällä hetkellä yhden ottelun enemmän pelanneena sarjataulukossa kolmantena kahden pisteen päässä TPS:stä ja Kärpistä.

– Lauman voima on löytynyt. Tämän syksyn vahvat esitykset ovat olleet selkeä jatkumo viime kaudesta ja uskomme, että pystymme sitä myös edelleen jatkamaan ja kehittämään. Meillä on vähän erilainen tyyli kuin aikaisemmin on ollut, olemme olleet rohkeita omissa ratkaisuissamme ja siitä pidetään kiinni, Dufva kommentoi Sportin tiedotteessa.

Dufva on valmentanut SM-liigassa Sportin lisäksi JYPiä, Jukureita, Lukkoa ja Tapparaa. Dufva valmensi JYPille SM-kultaa vuonna 2009, jolloin hänet myös valittiin sarjan parhaaksi valmentajaksi.

Lue myös: