Saudiarabialaiseen omistukseen siirtynyt Newcastle vaihtaa päävalmentajaansa

Steve Bruce jättää Newcastlen päävalmentajan tehtävän. Joukkue on kerännyt tällä kaudella Valioliigassa vain kolme pistettä.

Steve Bruce valmensi Newcastlen Valioliigassa kahden viime kauden aikana sijoille 12 ja 13. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Newcastlen ja joukkueen päävalmentajana toimineen Steve Brucen tiet eroavat. Hiljattain saudiarabialaiseen omistukseen siirtynyt Newcastle kertoi Brucen jättäneen tehtävänsä "yhteisymmärryksessä".

Bruce, 60, valmensi Newcastlen kahtena viime kautena Valioliigan sijoille 12 ja 13. Tällä kaudella joukkue on kerännyt vain kolme pistettä ja on sarjassa toiseksi viimeisenä.

– Haluan kiittää ennen kaikkea valmennustiimiäni, pelaajia ja henkilökuntaa heidän kovasta työstään. Meillä on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta he ovat antaneet kaikkensa vaikeinakin hetkinä, viime sunnuntaina tuhannennen ammattiottelunsa valmentanut Bruce sanoi Newcastlen tiedotteessa.

Newcastlen väliaikaiseksi päävalmentajaksi nousee Graeme Jones, joka toimi Brucen apuvalmentajana.

Newcastle siirtyi kaksi viikkoa sitten Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston (PIF) haltuun noin 305 miljoonan punnan eli reilun 360 miljoonan euron kaupassa. PIF:n puheenjohtaja on Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salman.

Lue myös: