Marcus Grönholmin suojatin ympärillä kova huhumylly – Yle Urheilun tiedot: Jari Huttunen testaa M-Sportin Rally2-autoa Espanjassa

Jari Huttunen kertoi keskiviikkona muuttavansa suunnitelmiansa loppukauden osalta. Yle Urheilun tietojen mukaan Huttunen saattaa ajaa kauden päättävässä Monzan MM-rallissa M-Sportin väreissä WRC2-luokassa.

Jari Huttunen on ajanut Hyundailla vuodesta 2018 lähtien. Kuva: Tomi Hänninen

Yle Urheilun tietojen mukaan Jari Huttunen ajaa keskiviikkona Espanjassa testiä M-Sportin Ford Fiesta Rally2-autolla. Rally2-autot tunnettiin aikaisemmin R5-autoina ja niillä ajetaan tällä hetkellä MM-tasolla niin WRC2- kuin WRC3-luokissa.

Huttunen saatetaan nähdä kauden päättävässä Monzan MM-rallissa M-Sportin autolla WRC2-luokassa. Huttunen tai hänen asioitaan hoitava Marcus Grönholm eivät ole vahvistaneet tietoja.

Huttusen oli tarkoitus osallistua Hyundailla EM-sarjan osakilpailuun viikonloppuna Unkarissa.

– Suunnitelmiimme tuli muutos emmekä aja Unkarin ERC-osakilpailussa. Kerromme tulevaisuuden suunnitelmistamme myöhemmin. Katsotaan, mitä 2022 tuo tullessaan, kiuruvetinen kirjoitti Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Hyundain kanssa vuodesta 2018 yhteistyötä tehnyt Huttunen voitti viime kaudella WRC3-luokan maailmanmestaruuden. Tällä kaudella hän on kilpaillut Hyundailla WRC2-luokassa.

Unkarissa Huttusen oli tarkoitus ajaa Hyundailla ja testata samalla rengasvalmistaja MRF:n renkaita. Huttusen korvaa Unkarissa Katalonian MM-rallissa Hyundain asiakastallin WRC-autoa ajanut Nil Solans.

Tallipaikat kortilla – Loeb testannut M-Sportin uutta autoa

Tie korkeimpaan luokkaan vaikuttaa kuitenkin olevan tällä hetkellä tukossa: talleista Toyota ja Hyundai ovat jo julkistaneet ensi kauden kokoonpanonsa. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener on vihjannut, ettei yllätyksiä ole luvassa brittitallissakaan (siirryt toiseen palveluun).

Toyotan ensi kauden kuskit ovat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä tallipaikan jakavat Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier. Myös Takamoto Katsuta jatkaa Toyotalla, vaikka ei kuluvan kauden tapaan kerääkään kisoissa tallipisteitä.

Hyundailla Ott Tänak ja Thierry Neuville ajavat täyden MM-sarjan. Dani Sordo ja Oliver Solberg jakavat kolmannen tallipaikan.

M-Sport on julkistanut ensi kauden kuljettajistaan vasta Craig Breenin, joka on ajanut tällä kaudella Hyundailla. Ranskalaisen Adrian Fourmaux'n odotetaan myös jatkavan tallissa, sillä hän on jo testannut tallin ensikauden Rally1-autoa.

Fourmaux on ajanut tänä vuonna noin puolet kisoista M-Sportin WRC-autolla Ranskan autourheiluliitto FFSA:n tukemana. M-Sportin tämän vuoden kuskeista vain Gus Greensmith on ajanut WRC-autolla kokonaisen kauden.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin, 47, on huhuttu ajavan joitakin kilpailuja M-Sportilla ensi kaudella. Rallisivusto Dirt Fishin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Loeb testasi tallin uutta Rally1-autoa tiistaina Espanjassa. Loeb on ajanut MM-sarjassa viimeksi kisoja kaudella 2020 Hyundain riveissä.

Monzan MM-ralli ajetaan 19.–21. marraskuuta. Kisa nähdään Ylen kanavilla. Lähetystiedot ja muut rallisisällöt löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Lue myös: