Philadelphia otti kotivoiton Rasmus Ristolaisen Flyers-debyytissä – toimittajat utelivat lahjamaalista: "Tein huonon ratkaisun"

Rasmus Ristolainen pelasi ensimmäisen ottelunsa Flyersin paidassa.

Rasmus Ristolaisen hymy oli herkässä. Suomalaispakki otti hieman yhteen Trent Fredericin kanssa. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä Philadelphia Flyers on kaatanut kotijäällään Boston Bruinsin. Philadelphia tykitti tasapisteissä päättyneen toisen erän jälkeen ottelun päätöserässä kolme maalia ja vei voiton maalein 6–3.

Philadelphian suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi tehopisteittä, mutta pelasi ottelussa 18 minuuttia. Puolustajan plusmiinus -tilasto painui pykälän verran pakkasen puolelle.

– Olen tyytyväinen, että sain vihdoin ensimmäisen pelini. Olen iloinen voitosta sekä siitä, että pelasimme melko hyvin, Ristolainen kommentoi ottleun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ristolainen sai vastata ottelun jälkeen toimittajien tiukkoihinkin kysymyksiin. Suomalaiselta udeltiin muun muassa sitä, mitä tapahtui Bostonin toisessa maalissa.

Ristolainen todisti maalia aitiopaikalta, sillä hän syötti kiekon hetkeä aiemmin huolimattomasti Boston-puolustaja Charlie McAvouylle, joka syötti Taylor Hallin läpiajoon.

– Tein huonon ratkaisun. Yritin mennä vaihtoon, mutta en pystynyt ja kaveri pääsi läpiajoon, Ristolainen harmitteli.

Yksi toimittajista myös uteli, onko Ristolainen vielä ruosteessa.

– En sanoisi olevani ruosteessa, mutta joissain tilanteissa olisin voinut pelata paremmin, Ristolainen totesi.

Flyersin päävalmentaja Alain Vigneaultilta udeltiin niin ikään Ristolaisen suorituksista.

– Hän pelasi fyysisesti, kun siihen oli mahdollisuus. Tämä oli hänen ensimmäinen pelinsä, ja hän oli ollut vain muutamissa harjoituksissa joukkueen kanssa. Pidin siitä, mitä hän meille antoi tänään kokonaisuudessaan, Vigneault kommentoi.

Philadelphia Flyers oli koko ottelun kuskin paikalla, vaikkakin Boston Bruins kampesi ottelussa kahdesti tasoihin. Päätöserässä Flyers kuitenkin viimeisteli kolmesti ja karkasi lopullisesti Bostonilta.

Ottelun hahmo oli kaksi maalia viimeistellyt Cam Atkinson, joka viimeisteli ottelun voittomaalin kolmannessa erässä ajassa 40.58.

Bostonin riveistä jäällä oli suomalaishyökkääjä Erik Haula, joka lähti kaukalosta niin ikään ilman tehopisteitä.

Ristolainen kärsi loukkaantumisesta

Ristolaisen piti alun perin debytoida Philadelphian NHL-miehistössä jo tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Hän harjoitteli uuden joukkueensa kanssa sunnuntaina, mutta hänen ei koettu olevan vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa loukkaantumisen jäljiltä, että voisi pelata Seattle Krakenia vastaan.

Lokakuun lopussa 27 vuotta täyttävä Ristolainen pelasi Buffalossa kahdeksan kautta ennen kuin siirtyi kesällä Philadelphiaan. Ennen nykyistä kautta Ristolainen on ehtinyt pelata 542 NHL:n runkosarjaottelua pistein 46+199=245.

Lue myös: