Japanilaisvoimistelijan loukkaantuminen pelästytti MM-telinevoimistelussa, Angelina Melnikova voimisteli neliottelun MM-kultaan

Loukkaantuneen Hitomi Hatakedan oli määrä kilpailla neliottelun finaalissa. Suomalaiset eivät yltäneet torstain neliottelun finaaliin.

Angelina Melnikova (keskellä) nappasi neliottelun MM-kullan, hopealle voimisteli Yhdysvaltain Leanne Wong (vasen) ja pronssille Kayla di Cello.

Japanilaisvoimistelija Hitomi Hatakedan loukkaantuminen pelästytti telinevoimistelun MM-kisoissa. Hatakeda loukkaantui keskiviikon harjoituksissa kotimaansa Kitakyushussa, kun hän putosi eritasonojapuilta. Hän loukkasi selkärankaansa.

Hatakedan oli määrä kilpailla mitaleista torstain neliottelun finaalissa, sillä hän oli alkukilpailun neljänneksi paras. Japanin voimisteluliitto kertoi torstaina, että Hatakeda on tajuissaan, mutta ei tarkentanut hänen vammojensa vakavuutta.

Mestariksi voimisteli Venäjän voimisteluliiton Angelina Melnikova (56,632 pistettä), joka saavutti kesällä neliottelun olympiapronssia Tokiossa. Melnikova kukisti MM-mitalitaistelussa Yhdysvaltain Leanne Wongin ja Kayla DiCellon.

Osa lajin kärkinimistä, kuten yhdysvaltalainen voimistelun supertähti Simone Biles, jätti MM-kisat väliin. Suomalaiset eivät yltäneet neliottelun finaaliin, mutta perjantaina Oskar Kirmes kisaa miesten kuusiottelun finaalissa.

Yle näyttää voimistelun MM-kisoja suorana.

Lue myös: