Voiko Robert Helenius haastaa seuraavaksi maailmanmestarin? Suomalaisjätti lyö kierroksia managerinsa kanssa Sky Sportsin haastattelussa

Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan ottelun voittaja saatetaan määrätä puolustamaan maailmanmestaruuttaan Robert Heleniusta vastaan.

Robert Helenius julistaa Sky Sportsille, että vielä hänestä tulee raskaan sarjan maailmanmestari.

Robert Helenius voi nousta Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan uusintaottelun voittajan ensimmäiseksi vastustajaksi, kun WBA päättää pakollisesta haastajasta.

Usykille syyskuussa hävinnyt Joshua kertoi olevansa valmis välittömään uusintaotteluun. Ukrainalainen valloitti WBA-, IBF- ja WBO-liittojen raskaan sarjan vyöt pistevoitolla Lontoossa. Uusintaottelu on määrä otella ensi keväänä.

Helenius saattaa olla seuraavana jonossa voitettuaan Adam Kownackin Las Vegasin nyrkkeilyillassa kuun alussa.

– Tällä hetkellä keskitymme WBA:n pakolliseen asemaan, Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoo Sky Sportsille.

Oleksandr Usyk (oik.) kukisti Anthony Joshuan Lontoossa. Kuva: 2021 Getty Images

– WBA:ssa ei ole enää kovempaa haastajaa. Charr, Bryan, Dubois, ovatko he ansiokkaampia? Mielestäni eivät, Sundman kommentoi.

– En voi ajatella mitään tärkeämpää urheilussa kuin raskaan sarjan mestaruus. Teemme kaiken tarvittavan varmistaaksemme Robertin oikeutetun aseman Usykin seuraavana WBA-vastustajana.

Anthony Joshua voitti IBF:n haastajan Kubrat Pulevin viime joulukuussa. Joshua hävisi hänen WBO-haastajalleen Usykille, mikä tarkoittaa, että WBA on seuraava hallintoelin, joka valvoo maailmanmestaruutta.

– Tietysti kunnioitamme WBA:ta, ja uskomme, että viime kädessä he tekevät oikein ja määräävät virallisesti Robertin seuraavaksi vastustajaksi, Sundman sanoo.

Suomalaista kilpailijaa ohjaa myös vaikutusvaltainen neuvonantaja Mike Borao, joka on ohjannut Charles Martinin ja Frank Sanchezin hämmästyttävälle etäisyydelle raskaan sarjan maailmanmestaruuksista.

Heleniuksen unelmana maailmanmestaruus

– Tämä on paras tuntemukseni vuoden 2011 jälkeen. Luulen näyttäneeni viimeisessä taistelussani, että olen terve ja voin voittaa kenet tahansa. Jätän päätökset tiimilleni, mutta voitin WBA:ssa Kownackia vastaan, joten Usyk voisi hyvin olla seuraava, Helenius kertoi Sky Sportsille.

– Tässä vaiheessa olen niin motivoitunut, etten tunne kenenkään voittavan minua. Usyk tai Fury, tuokaa molemmat.

Helenius voitti kahdesti Kownackin Pohjois-Amerikassa maineensa kasvattamiseksi, ja nyt hän on valmis palaamaan Eurooppaan maailmanmestaruuden kiilto silmissä.

– Usyk ja Fury esittävät erilaisia haasteita, hyvin todennäköisesti ja mielelläni kohtaan heidät myös heidän kotimaissaan.

– Mutta kuten olen osoittanut kahdessa viimeisessä ottelussani, matkustaminen ei ole minulle ongelma. Rehellisesti sanottuna Eurooppa on luultavasti minulle parempi vaihtoehto kuin Yhdysvallat. Ottelu olisi iso juttu Suomessa, Helenius sanoo.

Juttuun korjattu Heleniuksen kommentit 22.10.

Lue myös: