HIFK hyvästeli Hakametsän voitokkaasti – illan sankarina ex-Tappara Olli Palola: "Täällä on suuri osa elämästä vietetty"

Jääkiekon miesten SM-liigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. HIFK haki vierasvoiton Tampereelta.

HIFK:n kultakypärä Olli Palola vastasi vierasjoukkueen maaleista Hakametsässä. Kuva: Jussi Saarinen / All Over Press

Helsingin IFK jätti voitokkaat jäähyväiset Hakametsän perinteikkäälle areenalle jääkiekkoliigan klassikko-ottelussa Tapparaa vastaan torstaina.

HIFK nautti viimeisestä illastaan Hakametsän jäällä koko rahalla, sillä 2–1-voitto ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa. Ratkaisevan rankkarin upotti entinen Tappara-tykki Olli Palola, joka iski myös vieraiden johtomaalin avauserässä.

– Olihan se hieno tunne päästä ratkaisemaan viimeisenä iltana täällä. Tunteikkaat fiilikset jättää Hakametsä, kaudet 2011–2015 Tapparassa pelannut Palola sanoi.

– Täällä on niin monta tuntia vietetty. Aika suuri osa elämästä, kun niitä alkaisi laskemaan. Hakametsä on meikäläisen elämässä ollut melko pitkän pätkän.

HIFK voitti Tapparan jo viidennen kerran peräkkäin, kun myös viime kauden pronssiottelu lasketaan mukaan. Samoin voitto oli jo viides peräkkäinen Tapparasta Hakametsässä.

– Minä en niitä sillä tavalla muistele, mitä ennen on tapahtunut. Ne ovat aina yksittäisiä pelejä, Tapparan 1–1-maalin ampunut Anton Levtchi sanoi ja harmitteli menetettyjä ylivoimamahdollisuuksia.

Lue lisää: