Alfa Romeon mahdollinen omistajanvaihdos tuli talliin siirtyvälle Bottakselle täysin yllätyksenä – huhut alkoivat liikkua vasta allekirjoituksen jälkeen

Tiedot yhdysvaltalaisen Michael Andrettin suunnitelmista hankkia Alfa Romeon F1-talli omistukseensa tulivat Valtteri Bottakselle yllätyksenä.

Alfa Romeo vahvisti syyskuun alussa, että Valtteri Bottas ajaa tallin autoa ensi kaudella. Kuva: /All Over Press

Huhupuheet Michael Andrettin suunnitelmista alkoivat levitä vasta sen jälkeen, kun Valtteri Bottas oli allekirjoittanut tallin kanssa monivuotisen sopimuksen.

Toisaalta Bottas ei ole myöskään huolissaan, jos talli siirtyy McLaren-tallin entisen F1-kuljettajan ja tämän yrityksen hallintaan.

– En tiennyt asiasta, kun neuvottelimme sopimuksesta. Enkä tosiaan tiedä myöskään mitään yksityiskohtia enkä edes sitä, toteutuuko omistussuhteissa joitain isoja muutoksia, Bottas kertoi torstaina Austinin F1-kilpailun mediatilaisuudessa.

Englantilaisen Autosportin tietojen mukaan Andrettin ja Alfa Romeon neuvottelut olisivat jo edenneet varsin pitkälle. Lehden mukaan Andretti tavoittelisi Andretti Autosport -yhtiölleen F1-tallin sekä samalla Sauber Motorsportin ja Sauber Engineeringin osake-enemmistöä.

Alfa Romeo on houkutteleva kohde, koska Islero-sijoitusyhtiön omistamalla yksityistallilla on hyvät fasiliteetit, edistyksellinen tuulitunneli mukaan lukien.

Toimiva johto ratkaisee menestyksen

Bottas uskoo, ettei omistajanvaihdos juuri vaikuttaisi tallin jatkonäkymiin.

– Luotan, että asioista päättävät ihmiset tietävät, mikä on tallille parasta. Enkä usko, että voisin mitenkään vaikuttaa tallin omistussuhteisiin, Bottas jatkoi aiheesta.

– Tässä on kyse Formula 1:n bisnespuolesta, mutta ratkaisevaa on, että tallin avainhenkilöt jatkavat tehtävissään. Luotan heidän kykyynsä hoitaa tehtäviään ja se on kannaltani tärkeintä.

Bottas korosti, ettei hänellä ole mitään mahdollisia uusia omistajia vastaan.

– Mikäs siinä, jos omistus vaihtuu. Olisi kiva tietää enemmän heidän suunnitelmistaan, jos niin käy, Bottas sanoi.

Pohjois-Amerikassa komeasti menestynyt Michael Andretti piipahti F1:ssä kaudella 1993, mutta joutui luovuttamaan McLarenilla paikkansa Mika Häkkiselle kesken kauden.

Lue myös: