Luleån suomalaiskolmikko solmi jatkosopimukset – Hiirikoski ja Nieminen jatkavat seurassa aina vuoteen 2025

Naisleijonien Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen ja Petra Nieminen ovat solmineet jatkosopimukset Ruotsin SDHL:ssä pelaavan Luleån kanssa.

Ronja Savolainen ja Petra Nieminen viihtyvät Luleåssa. Kuva: Yle / Marianne Nyman

Ruotsin naisten pääsarjassa SDHL:ssä pelaava Luleå tiedotti perjantaina tehneensä jatkosopimukset suomalaiskolmikko Jenni Hiirikosken, Ronja Savolaisen ja Petra Niemisen kanssa.

Hiirikosken ja Niemisen jatkosopimukset kattavat kolme seuraavaa kautta aina kauteen 2024–2025 asti ja Savolaisen jatkosopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

– Tuntuu fantastisen hyvältä, että voimme jo nyt solmia jatkosopimukset kolmen avainpelaajamme kanssa. Kolmikko ei ole vain hyvä pelaamaan jääkiekkoa, vaan he toimivat myös upeina seuran ja koko jääkiekon lähettiläinä, Luleån urheilujohtaja Mikael Forsberg suitsutti seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Hiirikoski, 34, siirtyi Pohjois-Ruotsiin jo kaudeksi 2016–2017 ja pelaa nyt kuudetta kauttaan seurassa. Naisleijonien kapteeni on pelannut SDHL:ssä 222 ottelua ja takonut niissä yli 300 pistettä.

Nieminen, 22, pelaa seurassa neljättä kauttaan. Joukkueen tehokkain pelaaja on koko sarjan pistepörssissä tällä hetkellä toisena tehoin 9+14.

Myös Savolainen pelaa Luleåssa kuudetta kauttaan, sillä hän siirtyi Pohjois-Ruotsiin vain 18-vuotiaana. Suomalaispuolustaja oli 2019–2020 koko sarjan tehokkain maalintekijä 20 osumalla.

Kolmikon lisäksi Luulajassa pelaavat hyökkääjät Noora Tulus ja Viivi Vainikka.

Luleå johtaa 13 ottelun jälkeen sarjaa 30 pisteellä. Joukkue on sarjan hallitseva mestari.

Lue myös: