Markkanen heitti 13 pistettä, Cleveland hävisi – "Tämä on turhauttavaa"

Lauri Markkanen oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies Charlotte-tappiossa.

Lauri Markkanen sai vastuuta reilut 34 minuuttia. Kuva: 2021 NBAE

Lauri Markkanen oli uuden seuransa Cleveland Cavaliersin avauskokoonpanossa, kun joukkue taipui NBA-koripallokauden ensimmäisessä kotipelissään Charlotte Hornetsille lukemin 112–123.

Tappiota todisti 17 116 katsojaa, mikä on suurin yleisö, jonka edessä Cavaliers on pelannut kotonaan koronaviruspandemian alettua. Viime kaudella joukkue sai ottaa otteluihin vain neljänneksen kapasiteetista. Joukkueen kotiareenalle mahtuu 19 000 katsojaa.

Chicago Bullsista Clevelandiin siirtynyt Markkanen pussitti pelissä 13 pistettä, otti viisi levypalloa ja kirjasi kaksi syöttöä. Peliaikaa suomalainen sai reilut 34 minuuttia. Pelitilanneheitot hän upotti sisään saldolla 5/11. Kolmen pisteen koreja suomalaiselle kirjattiin kaksi (2/5).

Suomalainen oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies.

Cleveland menetti otteensa tyystin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Markkasen edustama joukkue johti kahden neljänneksen jälkeen 59–54, mutta voimasuhteet kääntyivät.

Kolmannen neljänneksen jälkeen Hornets johti pisteellä 90–89, mutta viimeisen 12-minuuttisen alussa Hornets meni menojaan. Se teki vajaassa kolmessa ja puolessa minuutissa 19 pistettä, kun useisiin pallonmenetyksiin sortunut Cavaliers jäi kahteen pisteeseen.

– Se oli lumipallo, jota emme pystyneet pysäyttämään. Minun täytyy palata peliin ja katsoa, mutta siinä oli paljon menetyksiä. Kaikki tapahtui nopeasti. En muista kaikkea, Cavaliersin pelintekijä Ricky Rubio sanoi NBA:n virallisen sivuston mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Tämä on turhauttavaa, koska tappio menee meidän piikkiin. Nämä ovat kuitenkin asioita, jotka voimme korjata. Meidän pitää toipua nopeasti tästä.

Cavaliersin ja koko ottelun tehokkain pelaaja oli Collin Sexton, joka teki 33 pistettä. Hornetsin tehokkain oli Miles Bridges 30 pisteellä.

Cleveland hävisi myös kauden avausottelunsa.

Lue myös: