Satojen tuhansien eurojen saalis – Italian joukkueen pyörät varastettiin ratapyöräilyn MM-kisoissa

Italian ratapyöräilyjoukkue oli valinnut hotellinsa juuri sen turvallisuuden takia, mutta tästä huolimatta varkaat pääsivät iskemään hotellin vartioidulla parkkipaikalla.

Joukkuetakaa-ajon maailmanmestaruuden voittaneiden Filippo Gannan, Simone Consonnin, Francesco Lamonin ja Jonathan Milanin pyörät varastettiin Ranskassa. Kuva: Alex Whitehead/SWpix.com/Shutterstock/All Over Press

Ratapyöräilyn MM-kisoissa kilpaileva Italian joukkue on ollut Roubaix’ssa kisojen menestynein joukkue, mutta nyt se on kokenut karvaan kohtalon. Peräti 20 pyörää on varastettu joukkueen hotellin vartioidulta parkkialueelta Lillestä.

Varkaiden mukaan lähtivät pyörät, joilla Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Jonathan Milan ja Simone Consonni ajoivat maailmanmestaruuden joukkuetakaa-ajossa torstaina. Italia on voittanut MM-kisoissa seitsemän mitalia.

Pyöräilysivusto cyclingnews.comin (siirryt toiseen palveluun)ja Gazzetta dello Sportin (siirryt toiseen palveluun)mukaan pyörien arvo on useita satoja tuhansia euroja. Kyseisissä pyörissä on muun muassa titaaniset 3D-tulostetut ohjaustangot ja ne on maalattu kullan värisiksi. Gazzetta dello Sportin mukaan yhden tällaisen ohjaustangon hinta pyörii 10–15 tuhannen tienoilla. Varastettujen pyörien joukossa oli niin ratapyöriä kuin maantiepyöriä.

Pyörät oli lastattu tila-autoon valmiiksi paluumatkaa varten. Niiden oletettiin olevan turvassa, sillä Italian joukkue oli valinnut hotellinsa juuri sen turvallisuuden takia. Poliisin mukaan varkaat ovat olleet ammattilaisia, jotka ovat tienneet, mihin tila-autoon kannattaa murtautua.

MM-kisat jatkuvat vielä viikonloppuna. Italialaispyöräilijät voivat vielä jatkaa kilpailuja, sillä kisoissa vielä ajavien urheilijoiden pyörät olivat säilössä Roubaix’n velodromilla.

– He unohtivat suosituksen jättää pyörät velodromille MM-kisojen loppuun saakka, turvallisuusosaston johtaja Yannick Gomez kommentoi tapausta uutistoimisto AFP:lle.

Päivitys kello 16.23: Lisätty Yannick Gomezin kommentti ja tieto siitä, että varastettujen pyörien joukossa oli myös maantiepyöriä.

Lue myös: