Hiihtoliitolle satojen tuhansien voitollinen tilinpäätös – Tulevan kauden budjetti noin 10 miljoonaa

Liittovaltuusto hyväksyi Hiihtoliiton 400 000 euron voitollisen tilinpäätöksen.

Hiihtoliiton tasetta on pysytty korjaamaan kuilun partaalta 1,7 miljoonan euron tappiollisesta MM-kisavuodesta 2017. Kuva: Handout

Lauantaina pidetty Hiihtoliiton liittovaltuuston kokous hyväksyi kauden 2020–2021 Hiihtoliiton tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden johtokunnalle.

Talousluvut ovat koronasta huolimatta pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan kestävällä kehityskäyrällä, mistä kertoo myös tuore yli 400 000 euron voitollinen tulos. Hiihtoliiton tasetta on pysytty korjaamaan kuilun partaalta 1,7 miljoonan euron tappiollisesta MM-kisavuodesta 2017.

Suurimpia haasteita menneen tilikauden aikana aiheuttivat koronakustannukset, jotka olivat yli 600 000 euroa. Ne muodostuivat pääosin kansainvälisen matkustamisen vaatimasta koronatestauksesta sekä maailmancuptapahtumiin liittyvistä pakollisista koronatestausjärjestelyistä. Huomioitavaa myös on, että kaupallisen toiminnan tuotot lisääntyivät tilikauden toisella puoliskolla ja yhteistyökumppanuuksia on solmittu eri yritysten kanssa aiempaa enemmän.

Hiihtoliiton johtokunnan puheenjohtaja Markku Haapasalmi iloitsee talouden tervehdyttämisen suunnitelmallisuudesta, mihin korona-aika olisi voinut osua kovemmin.

– Olen iloinen siitä, että olemme yhdessä kyenneet tervehdyttämään talouttamme pitkän tähtäimen suunnitelman mukaisesti ja paremminkin. Kustannusten hallinta ja oman varainhankinnan kehittyminen ovat olleet avainasemassa. Samaan aikaan olemme turvanneet urheilijoillemme kilpailukykyiset valmennusolosuhteet ja lisänneet panostuksia seuratoiminnan kehittämiseen, toteaa Haapasalmi.

Haapasalmi jatkaa ensi kaudella Hiihtoliiton puheenjohtajana.

Kokouksessa hyväksyttiin myös Hiihtoliiton 10 miljoonan budjetti kaudelle 2021-2022

Hiihtoliiton toimintaa kehitetään edelleen liittovaltuuston hyväksymän toimintasuunnitelman suuntaisesti. Strategian kärjet, menestyvä huippu-urheilu, elinvoimaiset seurat sekä lumilajien vetovoimaisuus näkyvät kaikessa operatiivisessa tekemisessä.

– Strategian jalkautus eritoten korona-aikana vaatii paljon ponnisteluja yhteistyöllä. On hyvä myös huomioida, että johtokunta aloittaa strategian hienoisen päivityksen tulevalla toimikaudellaan, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteessa.

Hiihtoliiton toimintaa on menneellä toimintakaudella leimannut sopeutuminen poikkeusaikaan ja nopea reagointi toiminnan moniin muutoksiin, kuten tapahtumien siirtoihin ja perumisiin, etäyhteyskokouksiin ja mediatilaisuuksiin sekä seurakentän erilaiseen tuen tarpeeseen.

– Vaikka henkilöstömme on joutunut reagoimaan valtavasti viimeisen puolentoista vuoden aikana, olemme pystyneet myös kehittämään toimintaa.

Hiihtoliiton toimintaa kehitetään edelleen liittovaltuuston hyväksymän toimintasuunnitelman suuntaisesti. Strategian kärjet, menestyvä huippu-urheilu, elinvoimaiset seurat sekä lumilajien vetovoimaisuus näkyvät kaikessa operatiivisessa tekemisessä.

– Strategian jalkautus eritoten korona-aikana vaatii paljon ponnisteluja yhteistyöllä. On hyvä myös huomioida, että johtokunta aloittaa strategian hienoisen päivityksen tulevalla toimikaudellaan, peilaa Hämäläinen toimintaa sekä historiaan että tulevaisuuteen.

Lue myös: