Rene Rinnekangas ylsi maailmancupin big airin avauskilpailussa toiseksi – katso näyttävä suoritus

Rene Rinnekankaan avaushyppy oli koko kilpailun paras.

Rene Rinnekangas teki kilpailun parhaan hypyn
Rene Rinnekangas teki kilpailun parhaan hypyn

Rene Rinnekangas aloitti lumilautailun maailmancupin big airin toisella sijalla lauantaina Sveitsin Churissa. Kilpailun voitti Sveitsin Jonas Bösiger ja Ruotsin Sven Thorgren oli kolmas.

Rinnekangas sijoittui ensimmäistä kertaa kolmen parhaan joukkoon FIS:n maailmancupissa. Slopestylessa Rinnekangas on ollut Eurooppa Cupin kilpailussa kolmas vuonna 2016.

Kalle Järvilehto sijoittui loppukilpailussa yhdeksänneksi.

Miesten kilpailun kärkikolmikko erottui selvästi muista. Rinnekangas otti ensimmäisellä hypyllä johtopaikan, mutta Bösiger pääsi toisella kierroksella edelle.

Bösigerin voittopisteet olivat 162. Rinnekangas sai 141 pistettä ja Thorgren 134.

Finaalin ensimmäisellä kierroksella Rinnekangas nappasi kärkisijan tempulla, millä voitti karsinnatkin, eli backside 1620:lla. Toisella kierroksella hän joutui tyytymään frontside 1080:een, jolloin sveitsiläinen Bösiger meni ohi. Viimeisellä hypyllään hän yritti frontside 1440:tä, joka oli lähellä tulla pystyyn.

Rinnekangas oli kuitenkin kilpailun jälkeen hyvillä mielin.

– Tämä oli aika erikoinen kisa, koska hirveän moni ei ländännyt omia temppujaan. Tosi tyytyväinen olen, että sain tehtyä pari omaa temppua. Ei se ollut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta mukavasti kävi silti. Eka (suoritus) meni hyvin, mutta toinen jäi piippuun. Kolmas oli aika lähellä, että olisi mennyt päälle, mutta ei tällä kertaa. Siinä oli saumat vaikka mihin, mutta ei tällä kertaa. Tosi iloinen silti olen toisesta sijasta. Tämä oli ensimmäisen maailmancupin podium-sija itselle ikinä, joten erittäin tyytyväinen olen, Rinnekangas sanoi Lumilautailuliiton tiedotteessa.

Enni Rukajärvi oli naisten kilpailussa viides. Japanin Kokomo Murase, Itävallan Anna Gasser ja Kanadan Jasmine Baird ottivat palkintosijat ylivoimaisella erolla muihin. Rukajärvi jäi japanilaisesta yli sadan pisteen päähän.

Juttua muokattu 23.21: Lisätty Rinnekankaan kommentteja.

Lue myös: