Lauri Markkanen pussitti 12 pistettä, Clevelandille kauden avausvoitto

Lauri Markkanen onnistui vapaaheittoviivalta, mutta pelitilanneheitot eivät menneet hyvällä prosentilla sisään.

Lauri Markkanen oli jälleen Clevalandin aloitusviisikossa. Kuva: 2021 NBAE

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers nappasi kauden ensimmäisen voittonsa. Cavaliers voitti kotonaan Atlanta Hawksin lukemin 101–95.

Hawks oli johdossa kahden ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta Cavaliers onnistui kääntämään pelin edukseen kolmannella jaksolla. Atlanta oli taas etevämpi viimeisellä neljänneksellä, mutta se ei riittänyt kaatamaan clevelandilaisia.

Markkanen pussitti ottelussa 12 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Lisäksi hänelle kirjattiin kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi blokkia. Peliaikaa suomalainen sai 31 minuuttia ja 42 sekuntia.

Markkaselle kirjattiin ottelusta 15 pelitilanneheittoa, joista vain kolme meni sisään. Kolmosten saldo oli 1/6. Vapaaheittoviivalta suomalainen onnistui, sillä kuudesta vaapaaheitosta sisään meni viisi.

Edellisessä ottelussa Markkanen oli urakoinut 34 minuuttia, joten suomalainen voi olla tyytyväinen vastuuseen.

– Kyse on koko joukkueen ponnistuksesta. Kyse ei ole yhdestä tai kahdesta äijästä, Cavaliersin pelintekijä Ricky Rubio kommentoi joukkueen suoritusta pelin jälkeen Bally Sports Clevelandille (siirryt toiseen palveluun).

– Koko joukkue voi tehdä pisteitä, koko joukkue voi tehdä monia asioita.

Tehot jakautuivat tasaisesti

Pelin tehokkain pelaaja oli Atlantan Trae Young, joka teki 24 pistettä. Yhden pisteen vähemmän pussitti Cavaliersin Rubio. Clevelandille toiseksi eniten pisteitä, 17, nakutti Evan Mobley, joka pelaa ensimmäistä NBA-kauttaan. Kaikkiaan kuusi kotijoukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistetahtiin.

Cavaliers jatkaa kautta viiden ottelun vieraskiertueella länteen. Kiertue alkaa varhain tiistaina Suomen aikaa ottelulla Denver Nuggetsia vastaan. Kiertueen muut kotijoukkueet ovat Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns ja Charlotte Hornets.

Lue myös: