Letesenbet Gidey juoksi ME-ajan puolimaratonilla – myös Camilla Richardsson ennätysvauhdissa

Puolimaratonin maailmanennätyksen juossut Letesenbet Gidey on myös ratajuoksujen 5 000 metrin ja 10 000 metrin ME-nainen. Myös Camilla Richardsson juoksi ennätyksensä Valenciassa.

Letesenbet Gidey oli omaa luokkaansa Valenciassa. Kuva: EPA

Puolimaratonin huhtikuinen naisten maailmanennätys oli paperia, kun etiopialaisjuoksija Letesenbet Gidey pääsi vauhtiin Valencian puolimaratonilla. Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n mukaan Gidey paransi ennätystä yli minuutilla.

Gidey ehti 10 kilometriin ajassa 29.45. Loppumatkalla vauhti hiipui vain aavistuksen, ja Gidey ylitti maalilinjan ajassa 1.02.52.

Gidey sai nimiinsä kolmannen maailmanennätyksen. Hän on myös ratajuoksujen 5 000 metrin ja 10 000 metrin ME-nainen. Vitosen ME-aika on viimevuotinen 14.06,62, ja kympillä Gidey piti ME-vauhtia 29.01,03 kesäkuussa Hollannissa.

Puolimaratonin entinen ME oli Kenian Ruth Chepngetichin Istanbulissa huhtikuussa juoksema 1.04.02.

Myös Camilla Richardsson oli hienossa vireessä: hän juoksi ennätyksensä 1.10.51, joka on Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras aika. Hän paransi viime vuonna Arabiemiraateissa juoksemaansa ennätystä 1.12.46 lähes kahdella minuutilla.

Richardssonia paremmin matkan ovat suomalaisista koskaan juosseet vain SE:n 1.09.58 haltija Annemari Kiekara vuonna 2000 ja Päivi Tikkanen, joka juoksi 1.10.35 vuonna 1994.

– Olen erittäin tyytyväinen tuollaiseen ennätyksen parannukseen, mutta toisaalta odotin, että pystyisin juoksemaan jotakuinkin tuollaisen ajan, Richardsson sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Juoksu kulki Valenciassa sen verran raikkaasti, että Richardssonin mielii palaa kilpailla vielä kuluvan syksyn mittaan.

– Nyt tuntuu hyvältä, että olen tällä tasolla, kun on ollut tosi haastavia aikoja. Tuntuisi tyhmältä mennä nyt ylimenokaudella, joten ehkä nyt olisi hyvä juosta vielä joku kisa, mutta täytyy keskustella siitä valmentaja Jukka Keskisalon kanssa, Richardsson totesi.

Valenciassa miesten kisan voitti kenialainen Abel Kipchumba ajalla 58.07.

Muokkaus klo 13.59: Lisätty Richardssonin aika ja kommentit.

Lue myös: