Hyökkääjä törmäsi SM-liigassa tuomariin ja sai neljän ottelun pelikiellon – HPK valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan

HPK ja hyökkääjä Tommi Tikka ihmettelevät pitkää pelikieltoa, jonka SM-liiga langetti tuomariin törmäämisestä.

Tommi Tikka pelaa HPK:ssa kolmatta kauttaan.

Hämeenlinnan Pallokerho on päättänyt valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan hyökkääjänsä Tommi Tikan saamasta neljän ottelun pelikiellosta. Seura kertoi asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) lauantaina.

Tikka törmäsi Kärppiä vastaan lokakuun puolivälissä pelatussa ottelussa tuomariin. SM-liigan kurinpidossa törmäys todettiin tahalliseksi ja Tikalle asetettiin neljän ottelun pelikielto.

– Työvuorossa olleet tuomaritkaan eivät nähneet tilannetta tahallisena törmäyksenä, mutta kurinpito päätti täysin toisin TV-kuvan välityksellä, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen sanoi tiedotteessa.

Itse pelikieltoa ei valituksen perusteella voi perua tai lyhentää, mutta HPK kertoo haluavansa poistaa pelaajansa ansionmenetyksen ja puhdistaa pelikiellon pois Tikan kurinpitohistoriasta.

SM-liigan kurinpitopäätöksessä mainitaan Tikan hetkeä aiemmin saama kahden minuutin jäähy. Törmäys tuomarin kanssa tapahtui 12 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen.

– Kurinpitopäätöksessä on nostettu esiin aiemmin saamani kahden minuutin jäähy poikittaisesta mailasta sekä sen protestointi, eikä se liity mitenkään törmäystilanteeseen. Ihmettelen suuresti, miksi tämä on nostettu esiin, Tikka itse kommentoi tiedotteessa.

Tikan pelikieltoa on jäljellä vielä yksi ottelu.

Lue myös: