Harri Heliövaaralle uran toinen ATP-turnausvoitto nelinpelissä – ei ollut tavannut pariaan kertaakaan ennen turnausta: "Kiva fiilis, että hän pyysi minua"

Heliövaara voitti alankomaalaisparinsa Matwe Middelkoopin kanssa Moskovan ATP250-turnauksen loppuottelussa Bosnia-Hertsegovinan Tomislav Brkicin ja Serbian Nikola Cacicin kolmannen erän superkatkaisupelin jälkeen.

Turnausvoitto maistui Harri Heliövaaralle ja Matwe Middelkoopille. Kuva: AFP via Getty Images

Harri Heliövaara ja alankomaalainen Matwe Middelkoop voittivat tenniksen Moskovan ATP250-turnauksen nelinpelin. Loppuottelussa kaatuivat tunnin ja 42 minuutin vääntämisen jälkeen Bosnia-Hertsegovinan Tomislav Brkic ja Serbian Nikola Cacic erin 7–5, 4–6, 11–9.

Heliövaaralle turnausvoitto oli uran toinen 12:ssa ATP-turnauksessa.

Avauserässä Brkic/Cacic johtivat 5–4, mutta ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneet Heliövaara ja Middelkoop onnistuivat kahdessa murrossa perätysten nousten voittoon 7–5. Toisen erän bosnialais-serbialainen pari vei yhden murron turvin 6–4.

Ratkaisevassa superkatkaisupelissä Heliövaara ja Middelkoop johtivat 3–0, mutta Brkic/Cacic veivät seitsemän seuraavaa pistettä. Tilanteessa 6–9 suomalais-alankomaalainen kaksikko selvitti kolme ottelupalloa ja nousi lopulta jännittävän ottelun voittoon 11–9.

Ottelu oli yhtä vuoristorataa suuntaan ja toiseen, ja Heliövaaran mukaan ottelu oli jo päättymässä tappioon ottelupallossa.

– Cacicilla oli rystyvolley ihan verkon päältä, ja hän löi sen kentältä ulos, kuten pitikin. Matwe (Middelkoop) sanoi lähteneensä jo kävelemään verkkoa kohti, mutta juoksin ja jotenkin sain sen vielä peliin. Eivät ole fysiikkatreenit menneet hukkaan, Heliövaara iloitsi puhelimitse.

– Super tiebreak oli kuin ottelu pienoiskoossa. Jostain kaivoimme tarvittavat pisteet, ja on se aika hienoa finaalissa nousta matsipallojen takaa voittoon.

"Kiva fiilis, että hän pyysi minua"

Heliövaara kertoi, että sattuma vei Middelkoopin ja Heliövaaran yhteen. Normaalisti suomalainen pelaa britti Lloyd Glasspoolin kanssa.

– Matwe pelaa normaalisti Marcelo Arevalon kanssa, mutta hän halusi jättää yhden kisan väliin. Viime perjantaina oli vetäytymisen aikaraja, ja uuden säännön mukaan voi etsiä uuden parin, jos oma pari vetäytyy.

– Emme olleet koskaan tavanneet tai viestitelleet, mutta hän oli saanut suosituksen, että H. Heliövaara voisi olla hyvä pari, jos tarvitsee varasijalta jonkun. Kiva fiilis, että hän pyysi minua ja joka päivä hän oli tyytyväisempi valintaansa.

32-vuotias Heliövaara nousee turnausvoiton ansiosta maailmanlistalla uudelle ennätyssijalleen 70. 38-vuotias Middelkoop on nelinpelirankingissa sijalla 38.

Heliövaaran loppuvuosi kuluu haastajaturnauksissa. Talissa pelataan Challenger-kisa marraskuun puolivälissä.

– Pidän viikon taukoa, ja haastajakisoja pelataan loppuvuosi, sillä ATP-kisat ovat melkeinpä loppu. Emme päässeet Henri Kontisen kanssa ensi viikolla Pietarin kisaan, mutta tämän voiton ansiosta Australian avoimiin pääseminen näyttäisi aika varmalta.

Muokattu kello 18.55: lisätty Heliövaaran kommentit.

Lue myös: