TiPS luopuu Kansallisen Liigan sarjapaikasta – neuvottelut toisen seuran kanssa kariutuivat: "Aika ei ollut meidän puolellamme"

TiPS kertoi asiasta verkkosivuillaan sunnuntaina iltapäivällä. Päätöksen taustalla ovat joukkueen vakavat talousongelmat.

TiPS tuli Kansallisessa Liigassa toiseksi. Kuva: Kansallinen liiga

Kansallisessa liigassa hopealle yltänyt Tikkurilan Palloseura luopuu pääsarjapaikastaan. Seuran sunnuntaina julkaiseman tiedotteen mukaan naisten edustusjoukkueella ei ole nykymuodossaan taloudellisia edellytyksiä jatkaa toimintaa Kansallisessa Liigassa.

Luopumispäätökseen vaikuttaa myös Vantaan alueen omien pelaajien vähäinen määrä. Kansallisessa Liigassa pelasi viime kaudella kuusi joukkuetta pääkaupunkiseudulta. Pelkästään Vantaalta tulee kaksi joukkuetta: PK-35 Vantaa ja TiPS.

– Joukkueen taloutta rasitti päättyneellä kaudella myös koronapandemia ja vähäinen taustatoimijoiden määrä. Päättyneellä kaudella joukkueen toiminnan varmistamiseksi tehtiin pelaajasopimuksia muun muassa ulkomaalaisten kanssa, seura kertoo verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Yle Urheilun tietojen mukaan seurassa haettiin ratkaisua pääsarjassa jatkamiseen jonkun toisen joukkueen kanssa aina viime hetkille saakka. TiPS neuvotteli sarjapaikasta muun muassa HIFK:n kanssa.

TiPS:n sarjasta luopumisesta kertoi ensimmäisenä MTV.

Palloliitto kertoo verkkosivuillaan, että se käynnistää Kansallisen Liigan täydennysmenettelyn. Täydennysmenettelyssä sarjapaikkaa tarjotaan ensimmäisenä liigakarsinnan hävinneelle joukkueelle eli Nurmijärven Jalkapalloseuralle.

NJS hävisi liigakarsinnoissa HPS:lle yhteismaalein 0–4.

"Ei konkurssin partaalla"

Yle Urheilu tavoitti TiPS:n puheenjohtaja Raija Sulasalmen, jonka mukaan seuran talous ei ole uhattuna merkittävistä tappioista huolimatta.

– Ei TiPS ole konkurssin partaalla, mutta taloudelliset rahkeet eivät riitä liigapaikan pitämiseen enää ensi kaudelle. Naisten edustusjoukkue kuuluu seuran budjettiin, ja se menee useita kymmeniä tuhansia euroja miinukselle.

Sulasalmen mukaan tappiot johtuvat koronasta.

– Ottelutapahtumiin ei ole saatu yleisöä siinä mittakaavassa, mitä ajattelimme, kausikortteja ei ole myyty budjetin mukaisesti, yritysyhteistyöneuvottelut ovat olleet haasteellisia ja sponsorituloja on jäänyt saamatta, Sulasalmi luettelee.

Yle Urheilun tietojen mukaan joukkue yritti neuvotella yhteistyöstä esimerkiksi HIFK:n kanssa. Sulasalmi myöntää, että neuvotteluihin lähdettiin liian myöhään.

– Aika ei ollut tässä asiassa meidän puolellamme. Lähdimme neuvottelemaan paikasta liian myöhään. Kävimme toisen seuran kanssa neuvotteluja, mutta seuralla ei ollut mahdollisuutta ottaa paikkaa vastaan. Tämä vaatii kuitenkin jonkinlaisen budjetin. Ei Kansallisen Liigan joukkuetta pyöritetä muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla.

Puheenjohtajan mukaan seura halusi kertoa asiasta, jotta pelaajilla olisi mahdollisuus löytää uusi seura.

– Olemme ajatelleet omia pelaajiamme, ettemme roikota heitä löysässä hirressä. Moniin on oltu yhteydessä liigaseuroista, ja haluamme antaa heille rehellisen katsauksen. Tunnustamme faktat ja kerrotaan, että tämä on tilanne.

Juttua päivitetty 19.17: Lisätty puheenjohtaja Raila Sulasalmen kommentit ja muokattu otsikkoa.

Lue myös: