Emma Kimiläinen päätti kautensa palkintosijoille: "Täytyy olla tyytyväinen"

Formulasarja W Series päättyi sunnuntaina Yhdysvalloissa. Emma Kimiläinen sijoittui sarjassa kolmanneksi.

Emma Kimiläinen ajoi W Series -formulasarjan päätöskilpailussa kolmanneksi. Kuva: AFP / Lehtikuva

Emma Kimiläinen päätti kautensa palkintosijoille, sillä hän sijoittui kolmanneksi formulasarja W Seriesin kauden päätöskilpailussa Austinissa, Yhdysvalloissa.

Kilpailun voittoon ajoi lauantaina tapaan Ison-Britannian Jamie Chadwick, joka oli kisassa täysin omaa luokkaansa. Paalulta ruutulipulle johtaneelle Veloe Racing -tallin kuljettajalle voitto oli jo kauden neljäs.

Kimiläinen pääsi parhaaseen vauhtiinsa vasta syyskuussa, kun hän sai uuden kilpailuinsinöörin.

Chadwick uusi sarjan mestaruuden, sillä tiukimmin mestaruudesta taistellut Alice Powell joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Kauden viimeisen osakilpailun toinen oli Ison-Britannian Abbi Pulling.

– Yritin ajaa Abbia kiinni, mutta auto alkoi aliohjautua aika pahoin ja menetin ykkössektorissa pidon aina, kun pääsin edellä ajavan lähelle. Täytyy silti olla tyytyväinen palkintosijaan, kun lähdin matkaa kuudennesta ruudusta, Kimiläinen sanoi sarjan tiedotteessa.

Kuudennesta ruudusta matkaan lähtenyt Kimiläinen nousi lähdössä neljänneksi ja ohitti ensimmäisellä kierroksella vielä Alankomaiden Beitske Visserin. Kimiläinen jäi Pullingista ja toisesta sijasta 2,179 sekuntia.

Lauantaina toiseksi ajanut Kimiläinen oli myös sarjan kokonaistuloksissa kolmas. Hän voitti kauden aikana yhden osakilpailun ja sijoittui viisi kertaa palkintosijoille.

– Valitettavasti kauden ensimmäinen puolikas jäi vähän vaisuksi, mutta onneksi pystyin loppukaudesta näyttämään, että minulla on ensi kaudella mahdollisuudet mestaruuteen, Kimiläinen jatkoi.

Muutosten jälkeen Kimiläinen oli tyytyväinen myös taustavoimiinsa.

– Olen ylpeä lahjakkaasti tiimistäni, joka teki todella ankarasti töitä. Sarjan kolmossija on lopulta hyvä tulos, joten on siunattu asia, että saan työskennellä näiden ihmisten kanssa, Kimiläinen kiitteli.

Sarjan kahdeksan parasta saa halutessaan paikan ensi kauden sarjaan.

Juttua päivitetty 22.39: Lisätty STT:ltä kommentteja.

Lue myös: