Max Verstappen kukisti Lewis Hamiltonin jännitysnäytelmässä – Räikkönen menetti pistesijansa ikävällä tavalla

Mercedeksen Valtteri Bottas oli Austinin gp:ssä kuudes ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen 13:s. Max Verstappen kasvatti johtoaan MM-sarjassa.

Max Verstappen ajoi voittoon Austinissa. Kuva: Getty Images

Red Bullin Max Verstappen on voittanut Yhdysvaltain gp:n Austinissa. Verstappen kukisti Mercedeksen Lewis Hamiltonin 1,3 sekunnin erolla ja kasvatti MM-sarjan johtonsa 12:een pisteeseen.

Red Bullin Sergio Perez oli kilpailussa kolmas, mutta jäi peräti 42 sekuntia kärjestä. Lähtöruuturangaistusten takia vasta yhdeksänneltä sijalta startannut Valtteri Bottas nousi puolestaan lopulta kuudennelle sijalle.

Hamilton otti jo avausmutkan jälkeen ensimmäisen sijan Verstappenilta, mutta hollantilainen nousi takaisin kärkipaikalle ensimmäisten varikkopysähdysten ansiosta.

Verstappen ajoitti myös toisen varikkopysähdyksensä ennen Hamiltonia, ja hollantilainen joutuikin puolustamaan ykkössijaansa kilpailun loppuun saakka kahdeksan kierrosta tuoreimmilla renkailla ajanutta brittikuskia vastaan.

Hamilton ajoi Verstappenin kiinni, mutta hän ei kuitenkaan saanut viimeisellä kierroksella todellista ohitusyritystä aikaiseksi.

– Hävisimme lähdössä, joten meidän piti yrittää jotain muuta. Renkaat kuluivat tänään paljon, mutta olimme aggressiivisia. En kuitenkaan ollut varma, toimiiko valintamme. Viimeisellä kierroksella auto meni hieman poikittain nopeavauhtisissa mutkissa, mutta olen erittäin iloinen, että selviydyin siitä, Verstappen kommentoi kilpailun jälkeen tv-haastattelussa.

Hamilton puolestaan kehui Verstappenin tehneen loistavaa työtä kilpailussa.

– Sain hyvän startin ja annoin kaikkeni, mutta loppujen lopuksi he (Verstappen ja Red Bull) saivat niskalenkin tänä viikonloppuna.

Bottas ei pystynyt nostamaan sijoitustaan lähdössä, ja hän juuttuikin AlphaTaurin kuljettajien taakse. Lämpimässä kelissä ohittaminen oli vaikeaa, joten suomalainen tippui nopeasti kauas kärkitaistelusta.

Bottas kuvaili C Morelle kilpailua vaikeaksi. Hän pääsi ajamaan omaa kilpailua vasta ensimmäisen pysähdyksen jälkeen.

– Kaikkeni koitin, että pääsisin niin korkealle kuin mahdollista, mutta ei vaan. Oli kyllä vaikeaa seurata autoja ja ohittaa näissä lämpötiloissa. Varsinkin ensimmäisellä stintillä olin pitkään jumissa autojen takana ja siinä meni paljon aikaa hukkaan. Ei tullut apua turva-autosta tai mistään muusta, niin se vaikeutti asiaa, Bottas harmitteli.

Mercedeksellä oli viikonlopun aikana vaikeuksia auton säätöjen kanssa, mutta sunnuntain kilpailussa auto toimi Bottaksen mukaan odotuksia paremmin.

– Otetaan opiksi tästä viikonlopusta. Toivottavasti ei tarvitse ottaa enää uusia moottoreita, jotta saamme hyviä lähtöpaikkoja kisoihin, Bottas totesi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli vielä kisan loppuvaiheissa kiinni viimeisessä pistesijassa, mutta suomalainen menetti sijansa kolme kierrosta ennen maalia pyörähdyksen takia. Räikkönen oli lopulta kilpailun 13:s.

Kautta on jäljellä vielä viisi kilpailua. Seuraava kilpailu ajetaan kahden viikon päästä 7. marraskuuta Meksikossa.

Lue myös: