Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja irtisanoutui – uusi valmentaja löytyi pikavauhtia

Hämeenlinnan Lentopallokerho on naisten Mestaruusliigassa neljäntenä. Päävalmentaja Matteo Pentassuglia ei kuitenkaan ole ollut tyytyväinen joukkueensa peliin.

Matteo Pentassuglia ei jatka Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana. Kuva: Lentopalloliitto

Matteo Pentassuglia on irtisanoutunut tehtävästään Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajana. Seura kertoo asiasta verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun) Pentassuglian viimeiseksi otteluksi joukkueen peräsimessä jäi viime torstain 0–3-tappio LP Kangasalaa vastaan.

– Meille on tullut ennenkin alkukaudesta tappioita, mutta silloin minulla on ollut tunne, että pystyn auttamaan pelaajia kääntämään kurssin ja parantamaan peliä. Nyt minulla ei sitä tunnetta ole, Pentassuglia kertoi seuran nettisivuilla.

Pentassuglia halusi tehdä ratkaisun hyvissä ajoin, jotta seuralla on mahdollisuus valmistautua kauden tärkeimpiin hetkiin riittävän aikaisin uuden valmentajan komennossa.

– Tämä ei ole joukkueen ongelma, vaan henkilökohtainen tuntemukseni. On parempi, että seura löytää jonkun toisen henkilön auttamaan pelaajia ratkaisemaan tämän tilanteen.

Italialaisvalmentaja nousi hämeenlinnalaisten päävalmentajaksi apuvalmentajan paikalta kaudelle 2018–2019. Hän oli toiminut ennen Lentopallokerhoa apuvalmentajana Italian A2-sarjassa ja sardinialaisten seurojen junioripäävalmentajana.

Lentopallokerho löysi uuden päävalmentajan nopeasti, sillä seura tiedotti maanantaina Giovanni Torchion, 53,ottavan vetovastuun joukkueesta. Seura ja Torchio olivat keskustelleet jo aiemmin mahdollisesta päävalmentajan pestistä kaudelle 2022–23.

Italialainen on kokenut valmentaja, sillä hän on valmentanut aiemmin muun muassa Saimaa Volleytä miesten Mestaruusliigassa ja naisissa Salon Viestiä sekä Woman Volleyn junioreita. Italiassa hän on toiminut sekä apu- että päävalmentajana A1-liigassa.

– Tiedän, että jos Hämeenlinna palkkaa minut kesken kauden, on edessä joitain ongelmia ratkaistavana. Se on normaalia, kun tulet kesken kauden mukaan, Torchio sanoi seuran nettisivuilla.

Hämeenlinna kohtaa keskiviikkona LP Viestin kotonaan. Joukkue on voittanut kahdeksasta pelistään viisi, joista yksi on ollut 3–2-voitto. Se on Mestaruusliigassa tällä hetkellä neljäntenä, seitsemän pistettä johtavaa LP Viestiä perässä.

Päivitys kello 17.27: Lisätty tieto joukkueen uudesta päävalmentajasta.

Lue myös: