Lauri Markkasen sihdissä edelleen toivomisen varaa, mutta suomalaiselta nähtiin upea donkki – Clevelandille toinen perättäinen voitto

Lauri Markkanen onnistui jälleen vapaaheittoviivalta täydellisesti, mutta pelitilanneheitot eivät menneet tälläkään kertaa hyvällä prosentilla sisään.

Lauri Markkasen kaikki neljä levypalloa tulivat puolustuspäästä. Kuva: 2021 Getty Images

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers otti kauden toisen voittonsa koripallon NBA:ssa. Cavaliers otti toisen perättäisen voittonsa kaatamalla Denver Nuggetsin vieraissa luvuin 99–87.

Jälleen joukkueensa avausviisikossa ollut Markkanen heitti 12 pistettä ja poimi neljä levypalloa 27 minuutissa ja 29 sekunnissa. Lisäksi suomalaiselle kirjattiin Cavaliersin kauden ensimmäisessä vierasvoitossa kaksi syöttöä, neljä riistoa ja yksi blokki.

Suomalaistähti sai joukkueestaan neljänneksi eniten peliaikaa. Suomalainen aloitti pelin väkevästi donkkaamalla edelliskauden MVP:n, Nikola Jokicin, ylitse. Donkin voi katsoa ohesta tai tämän linkin kautta. (siirryt toiseen palveluun)

Markkasen 12 pelitilanneheitosta sisään meni vain neljä. Kolmosten saldo oli 2/8 ja vapaaheittoviivalta hän onnistui täydellisesti (2/2). Suomalaisella oli vaikeuksia myös edellisen ottelun pelitilanneheittojen tarkkuudessa.

Cavaliers aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta nyt joukkue on voittanut puolet peleistään.

Clevelandin parhaita pelaajia Denver-pelissä olivat Jarrett Allen (21/16) ja vaihtopenkiltä aloittanut Kevin Love (22/6). Markkanen oli joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja.

Nuggetsin pistenikkari oli 24 paunaa kirjannut serbialainen Jokic. Nuggetsille tappio oli kauden ensimmäinen.

Cleveland kuittasi viime kauden murskatappion

Viime vuonna Cavaliers hävisi Denverille vieraissa peräti 38 pisteellä, joten maanantain voitto oli Clevelandille todella makea.

– Kyllä se viime kauden murskatappio oli meillä takaraivossa koko ottelun ajan, Allen kommentoi Bally Sports Clevelandille (siirryt toiseen palveluun) tyytyväisenä.

23-vuotias Allen sai ottelussa selvästi eniten peliaikaa Cavaliers-pelaajista, kun hän sai vastuuta lähes 37 minuuttia.

– Sanoin jo kauden alussa, että haluan johtaa tätä joukkuetta olemalla hyvä esimerkki. Tänään laitoin kaiken likoon.

Clevelandin riveistä viisi pelaajaa heitti kymmenen pistettä tai enemmän.

– Pelaamme epäitsekkäästi ja yritämme löytää aina vielä sen yhden ekstrasyötön lisää.

Siirry NBA:n taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös: