Video Lauri Markkasen hurjasta donkista leviää maailmalla – joukkuekaverit ylistävät supertähteä kouluttanutta suomalaista: "Niin kaunis suoritus"

Clevelandin päävalmentajan mukaan Lauri Markkasen donkki määritti Denver-pelin tahdin.

Lauri Markkasen donkkasi Nikola Jokicin yli. Kuva: 2021 NBAE

Cleveland Cavaliersin Lauri Markkasen donkki voitokkaan Denver Nuggets -pelin ensimmäisellä minuutilla on kerännyt paljon suitsutusta. Cavaliers nappasi toisen perättäisen voiton kaatamalla Nuggetsin vieraissa luvuin 99–87 (50–46).

Markkanen aloitti pelin terävästi, kun hän riisti pallon omassa päässä, kuljetti pallon toiseen päähän ja donkkasi härskisti viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Nikola Jokicin yli.

Markkanen pääsi ajamaan serbialaisen yli tilanteessa ilman virhettä, koska hän oli korin alla olevalla "törmäysvapaalla alueella".

Katso Markkasen donkki ohesta tai tämän linkin kautta (siirryt toiseen palveluun).

Cleveland Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaffin ihasteli 12 pistettä heittäneen Markkasen donkkia kamppailun jälkeen.

– Laurin donkki toi meille itsevarmuutta. Siinä oli juuri sellaista aggressiivisuutta, jolla haluamme pelata, valmentaja ihasteli. (siirryt toiseen palveluun)

– Jokainen näytti sitoutumisensa toisiinsa. Emme ottaneet yhtään taka-askelta.

Myös 22 pistettä heittänyt joukkuetoveri Kevin Love äimisteli Markkasen donkkia kamppailun jälkeen.

– Se oli uskomaton. Olen katsonut sen nyt muutaman kerran pelin jälkeen. Lauri piti pallon todella hienosti kädessään, hänellä on loistava kosketus palloon. Kun Lauri pääsee laukaisualustalle, hän joko tekee tuosta paikasta korin tai sitten häntä rikotaan. Se oli niin kaunis suoritus, että tuo kuuluu Laurin uran huippuhetkiin, Love ihasteli lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun).

Love oli nähnyt Markkasen donkkaavan aikaisemmin harjoituksissa ja kautta edeltäneissä harjoituspeleissä.

– Lauri puhui aamulla, että hänellä ei taida ollaan yhtään pelidonkkia tältä kaudelta. Se oli aika hyvä donkki kauden ensimmäiseksi.

Suomalaistähteä ihasteltiin paljon Pohjois-Amerikan sosiaalisessa mediassa. Markkasen donkkausvideon jakoivat muun muassa ESPN:n SportsCenter (siirryt toiseen palveluun), House of Highlights (siirryt toiseen palveluun) ja Sports Illustrated (siirryt toiseen palveluun).

Esimerkiksi SportsCenterin videota Markkasen donkista on tykätty tätä kirjoittaessa lähes 14 000 kertaa ja jaettu yli 2 700 kertaa.

Lue myös: