Maalitykki Timo Furuholm lopettaa jalkapallouransa: "Vihdoin on aika luovuttaa"

Lähes sata maalia Veikkausliigassa viimeistellyt Timo Furuholm kertoo lopettamisestaan blogikirjoituksessaan.

Timo Furuholm lopettaa jalkapallouransa. Kuva: Jaakko Stenroos/All Over Press

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan FC Interin hyökkääjä Timo Furuholm, 34, lopettaa pelaajauransa. Furuholm kertoi asiasta omassa blogikirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun) ja totesi, että sunnuntainen ottelu SJK:ta vastaan jää kaikella todennäköisyydellä uran viimeiseksi otteluksi.

Veikkausliigan maalitykki kirjoittaa blogissaan, että häneltä on udeltu paljon jalkapallouran jatkumisesta, mutta aiheen käsittely on tuntunut vastenmieliseltä.

– Kun on elänyt unelmaansa, niin sen loppumista on mahdotonta ymmärtää, saati hyväksyä. Kun on uhrannut jonkun eteen niin valtavasti, on siitä lähes mahdotonta päästää irti, Furuholm luonnehti.

Furuholm kuvailee matkaansa jalkapallon parissa pitkäksi ja hyvin tunnepitoiseksi.

– Niin hyvässä kuin pahassa. Kipua, kiukkua ja kyyneleitä. Onnistumisia, onnea ja omistautumista.

– Pukukopissa olen aina ollut turvassa, se on ollut elämäni pitkäkestoisin koti. Ajatuskin sen jättämisestä tuottaa suunnatonta tuskaa.

Furuholm kokee uhranneensa jollain tavalla niin fyysisen kuin henkisen hyvinvointinsa jalkapalloon.

– Enää ei pysty jatkamaan, vaikka kuinka mieli tekisi. Vihdoin on aika luovuttaa.

– En tiedä tällä hetkellä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta olettakaamme, että kaikki käy hyvin. Tässä kohtaa kohtaa jo ensimmäisen kerran kiitos kaikille niille, jotka ovat matkaa kanssani taittaneet – niin vastustajille, puolueettomille kuin omillekin.

Furuholm on pelannut Veikkausliigaa kaikkiaan 228 ottelua FC Interin ja FC Jazzin paidassa ja tehnyt niissä 85 maalia. Furuholm pelasi Veikkausliigaa neljä ottelua Jazzissa, mutta vuodesta 2005 lähtien hän on edustanut Veikkausliigassa ainoastaan Interiä.

Furuholm oli voittamassa turkulaisille Suomen mestaruutta kaudella 2008, minkä lisäksi hän saavutti kaksi Suomen Cupin voittoa ja kolme hopeamitalia Veikkausliigassa.

Furuholm kävi läpi myös kaikki ikäluokat Suomen nuorisomaajoukkueissa, ja pelasi kaikkiaan kymmenen ottelua Huuhkajissa. Ulkomailla Furuholm puolestaan pelasi Saksan 2. Bundesliigaa Fortuna Düsseldorfissa ja 3. Bundesliigaa Hallescher FC:ssä.