Olli Jokiselta rajua vihjailua SM-liigan tappelusta, vastustajan valmentaja Jussi Ahokas ihmettelee noutopuheita: "Minua vähän nauratti"

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas tyrmää Jukurien Olli Jokisen epäilyt siitä, että TPS:n taktiikka olisi ollut saada Jukurien parhaat puolustajat jäältä pois.

Jussi Ahokkaan johtama TPS johtaa SM-liigaa. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Mikkelin Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen heitti tiistain jääkiekon SM-liigan ottelun jälkeen ilmoille epäilyksen siitä, että TPS olisi hakenut tappeluilla pois kentältä mikkeliläisten parhaat pelaajat ottelun lopussa. TPS otti viimeisellä kymmenminuuttisella neljä jäähyä. Jäähypenkille saatiin myös Jukurien puolustaja Linus Nässen ja suihkuun Oliver Larsen.

– Olikohan kyseessä Tepsin osalta nouto, Jokinen kyseli.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas tyrmää Jokisen epäilyt.

– Ei todellakaan ollut. Jos noudosta olisi ollut kyse, niin kyllä siinä nujakassa olisi ollut joku muu mukana. Minulla ei ole tapana käyttää tuollaisia keinoja. Kyllä se oli ihan pelitilannekahakka, siinä ei ollut mistään muusta kyse. Minua vähän nauratti, kun minulle kerrottiin, mitä Olli Jokinen oli sanonut, mutta kaikesta voi syyttää, Ahokas totesi Yle Urheilulle.

Ahokkaalla ei ollut aavistusta, miksi Jokinen heitti tällaisen kommentin medialle.

– Lehdistölle voi heittää kaikenlaista mukavaa, niin saa otsikoita.

Sarjan kärkijoukkue TPS hävisi ottelun, kun ennen eilistä liigan jumbopaikalla ollut Jukurit voitti 3–0. Tänään TPS pelaa Jyväskylässä JYPiä vastaan.

– Tekeminen ja yrittäminen pitää olla sillä tasolla, että voi voittaa. Työmäärän pitää olla tapissa. Voitosta pitää lähteä kamppailemaan ihan yksinkertaisten asioiden kautta, Ahokas sanoi.

TPS:n alkukausi kaukalossa on joka tapauksessa sujunut hyvin. Turkulaiset ovat eilisestä tappiosta huolimatta sarjan piikkipaikalla. Mitä menestyksen taustalla on?

– Olemme pelanneet tuloksellisesti hyvin. Olemme puolustaneet hyvin ja maalivahtipelimme sekä erikoistilannepelaaminen ovat olleet hyvällä tasolla. Joukkue on sitoutunut omaan tekemiseen, ryhmä on ollut taisteleva. Meillä ei ole sellaista materiaalia, että voisimme mennä rallatellen eteenpäin. Tähän vaaditaan kollektiivista sitoutumista. Kaikkien pitää yhdessä laittaa kaikki likoon, jotta voimme pärjätä, Ahokas tiivisti.

Lue myös: