Yksityiskohta jääkiekon MM-kotikisojen lipuissa hämmentää – nelihenkisen perheen lippuhintojen päälle 48 euron lisäkulu: "Normaali käytäntö"

Suomessa järjestettävien jääkiekon MM-kisojen liput ovat myynnissä. Lippujen oston yhteydessä kuluttajalta peritään jopa 12 euron käsittelykulu.

Leijonat pelaa ensi keväänä MM-kisoissa kotikentällä. Kuva: Getty Images

Ensi kevään jääkiekon MM-kisojen Tampereen lippujen avoin myynti alkoi keskiviikkona. MM-kisoja pelataan Tampereen lisäksi Helsingissä ja lippuja on myyty jo aiemmin arvonnan kautta. Edellisten Suomessa pelattujen MM-kisojen aikaan lippujen hinnoista syntyi paljon puhetta. Nyt lippujen hinnat on pyritty saamaan helpommin saavutettaviksi.

– Lähtökohtana oli se, että meillä on monia kategorioita lippujen hinnoissa. Olemme myös arvioineet hinnoittelua pelien kiinnostavuuden kautta, esimerkiksi Suomi – Iso-Britannia ja Suomi – Ruotsi on hinnoiteltu eri tavalla. Suomen otteluitakin pääsee siis seuraamaan suhteellisen edullisesti. Olemme onnistuneet ilmeisesti aika hyvin, koska negatiivista paluuta ei ole juuri saatu, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi Yle Urheilulle.

Esimerkiksi MM-kisojen avauspäivälle 13. toukokuuta on myynnissä paketti, jolla pääsee katsomaan ottelut USA – Latvia ja Suomi – Norja. Seisomakatsomoon pääsisi 75 eurolla. Muuten lippujen hinnat vaihtelevat 115 euron ja 275 euron välillä. Tosin keskiviikkona päivällä saatavilla oli vain toisen kategorian 185 euron lippuja ja iltapäivän aikana nekin loppuivat.

Kysymyksiä on nyt noussut siitä, että päivän lippupaketin hintaan tulee lisäksi 12 euron käsittelykulu, vaikka lippu vain lähetettäisiin asiakkaan sähköpostiin. Jos ostaa liput esimerkiksi neljälle henkilölle, hintaan tulee siis 48 euroa lisää käsittelykuluja.

– Meillä on kaksi lippuoperaattoria, Helsingissä Ticketmaster ja Tampereella Lippupiste. Tämä on heillä normaali käytäntö. mikä heillä on muissakin tapahtumamyynneissä. Meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa niihin, Hietanen sanoi.

Olisiko 12 euroa voinut sisällyttää suoraan lipun hintaan, eli lippu maksaisi 197 euroa eikä 185 euroa?

– Kun hinnoittelut tulevat lippuoperaattorin kautta, emme halunneet sotkea omaa hinnoitteluamme siihen.

Hämmennystä herättää myös, että kaikissa lipuissa ei ole sama käsittelykulu. Osassa lipuista käsittelykulu on esimerkiksi yhdeksän euroa.

Suomen pelien liput ovat menneet nopeasti kaupaksi ja niitä ei ole tällä hetkellä juurikaan saatavilla. Hietanen kuitenkin korostaa, että Leijonien peleihin ja esimerkiksi finaaliviikonloppuun on tulossa vielä lippuja. Medialle ja esimerkiksi Kansainväliselle jääkiekkoliitolle on varattu tietyt kiintiöt, ja niistä vapautuu lippuja myyntiin.

Yle Urheilu ei tavoittanut Lippupisteen edustajaa kommentoimaan, mistä 12 euron käsittelykulut muodostuvat.

Lue myös: