Näistä vaihtoehdoista Helmareille arvotaan vastustajat EM-lopputurnaukseen – katso arvontaa suorana kello 19

Jalkapallon naisten kesän 2022 EM-lopputurnauksen lohkot selviävät Manchesterissa järjestettävässä arvonnassa tänään torstaina Suomen aikaa klo 19.00 alkaen. Arvonta nähdään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Suomi pelaa ensi kesänä EM-kisoissa. Kuva: EPA-EFE/TAMUNA KULUMBEGASHVILI

Suomi on neljättä kertaa mukana naisten EM-kisoissa, jotka pelataan Englannissa 6.7.–31.7. 2022 Suomi on arvontakorissa 4, joten kovia maita on tulossa vastaan. Päävalmentaja Anna Signeul odottaa lohkoarvontaa innolla.

Areenan arvontalähetystä voi katsoa alta kello 19 alkaen.

Helmarit voittivat syyskuussa MM-karsintaottelussa Slovakian lukemin 2–1.

– EM-kisat lähestyvät, mutta suunnittelut ja valmistautuminen alkavat vasta arvonnoista. Silloin tiedämme, minne menemme ja keitä vastaan pelaamme. Meillä on paljon työtä tehtävänä. Tuntuu, että innostus arvontoja kohtaan on nousemassa.

– Tällaisena päivänä juuri tappion jälkeen on tietysti vähän tyhjä olo, mutta on fantastista, että olemme päässeet EM-kisoihin. On jännittävää nähdä, millaiseen lohkoon päädymme. Minusta emme olleet kovin onnekkaita MM-karsintalohkojen arvonnassa, Signeul kertoi keskiviikkona.

Päävalmentajan mukaan arvontakoreissa 1, 2 ja 3 ole kuin hyviä joukkueita.

– Kolmoskorista pelasimme Sveitsiä vastaan erittäin hyvin, ja keväällä saimme Itävallalta tasapelin. Minusta meillä olisivat hyvät mahdollisuudet kaikkia kolmoskorin joukkueita vastaan, Signeul sanoi

On maita, joita Signeul ei haluaisi Suomen lohkoon.

– Kakkoskorista emme halua Ruotsia uudestaan. Pelaamme heitä vastaan jo MM-karsinnoissa. Haluaisimme välttää myös Espanjan, joka on erittäin hyvä joukkue. Barcelona on tällä hetkellä niin hyvä seurajoukkue, että uskon Espanjan olevan mestaruuskandidaatti.

– Ykköskorista Englanti olisi todella, todella vaikea arpa. Silloin joutuisi pelaamaan paitsi Englantia, myös 30 000 katsojaa vastaan. Totta kai olisi hienoa pelata isojen yleisöjen edessä, mutta luulen, että kaikissa peleissä tulee olemaan paljon yleisöä. Toisaalta myös Ranska, Saksa ja Hollanti ovat pelanneet erittäin hyvin. Ehkäpä Hollanti sopisi meille pelityylillisesti parhaiten.

Lue myös: