Hyppää sisältöön

Uskomaton ura on ohi! Lentopallo- ja beach volley-legenda Riikka Lehtonen lopettaa ammattilaisena

Lentopallossa ja beach volleyssa huiman uran tehnyt Riikka Lehtonen on päättänyt lopettaa uransa.

Kuva: All Over Press

Lentopallossa ja beach volleyssa mittavan yli 20 vuoden ammattilaisuran tehnyt Riikka Lehtonen on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa. Lehtonen, 42, kertoi päätöksestään lauantaina.

– Olen lopettanut ammattilaisurheilu-urani. Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus, kun olen saanut tehdä tätä näin kauan – ja niin makeiden ihmisten kanssa, Lehtonen kertoi Instagramissa julkaistussa tunteikkaassa jäähyväisvideossaan (siirryt toiseen palveluun).

Ammattilaisuransa aikana Lehtonen voitti lentopallon Mestareiden liigan ensimmäisenä suomalaisena koskaan. Ammattilaisena hän pelasi muun muassa Ranskassa, Italiassa, Japanissa, Turkissa ja Kreikassa.

Kahden Mestarien liigan voiton lisäksi hän on juhlinut seurajoukkueissa mestaruutta neljässä eri maassa. Lehtonen onkin yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä palloilu-urheilijoista.

Beach volleyssa hän kiersi pitkään lajin maailmankiertueella, jossa hän teki vuonna 2015 suomalaishistoriaa yllettyään Taru Lahti-Liukkosen kanssa neljänneksi kiertueen turnauksessa Venäjällä.

Lue myös: