Norwichille kauden ensimmäinen maali, jonka teki joku muu kuin Teemu Pukki – tuloksena silti jälleen tappio

Leeds haki pisteet Norwichista maalein 2–1. Norwich jatkaa Valioliigan jumbona ilman voittoja.

Teemu Pukin Norwich jatkaa Valioliigam jumbona. Kuva: 2021 Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliigan pohjalla rämpivä Norwich hävisi sunnuntain kotiottelunsa Leedsille maalein 1–2. Norwichilla oli tukku maalintekopaikkoja avausjaksolla, mutta Teemu Pukki ja Mathias Normann eivät saaneet palloa verkkoon. Toisen jakson alkupuolella Raphinha viimeisteli Leedsille johto-osuman.

Ennen sunnuntain ottelua Norwich oli tehnyt tällä kaudella vain kaksi maalia, joista molemmista oli vastannut Pukki. Nyt joukkue sai uuden maalintekijän, kun Andrew Omobamidele tasoitti puskullaan pari minuuttia vierailijoiden johto-osuman jälkeen. Ilo jäi lyhyeksi, koska Rodrigo palautti nopeasti Leedsin karkumatkalle. Laukaus livahti helpohkosti Norwichin maalivahti Tim Krulin selän taakse.

– En halua kritisoida pelaajiani julkisesti. He eivät ansaitse sitä. Jokainen peliä katsonut voi arvioida, Norwichin päävalmentaja Daniel Farke kertoi Norwich Evening Newsille.

– Voimme kaikki nähdä, mitä tapahtui. Vielä vaikeampaa on, kun johtavat pelaajamme eivät ole mukana parhaassa vireessään. Kun puhutaan Timistä, hän on tehnyt niin paljon seuran hyväksi, Farke puolusti luottomaalivahtia.

Pisteet maistuivat Leedsille, joka kasvatti saldonsa kymmeneen ja nousi pois putoajien paikoilta. Norwich on viimeisenä ja on kerännyt vain kaksi pistettä kahdella maalittomalla tasapelillään.

Pukki teki kauden ensimmäisen maalinsa elokuussa rangaistuspilkulta, mutta Norwich hävisi Leicesterille 1–2. Seuraavan kerran hän osui syyskuussa Watfordin verkkoon. Norwich hävisi 1–3. Nyt suomalaiselta on vierähtänyt viisi peräkkäistä liigaottelua maaleitta.

Päävalmentaja Farke ei ole huolissaan asemastaan, vaikka alkukausi on ollut katastrofaalinen ja vie joukkuetta takaisin sarjaporrasta alemmas. Hän pyrkii sulkemaan ulkopuoliset paineet pois.

– Jos ei pysty käsittelemään ulkopuolelta tulevaa kritiikkiä, ei voi tehdä tätä työtä. En ole huolissani. Haluan vain suojella pelaajiani. En ole miettinyt tulevaisuuttani, mutta olen miettinyt työskentelyä näiden pelaajien kanssa. Uskon edelleen kokoonpanooni ja siihen, mitä teemme. Sanoin jo aiemmin, että tällä tasolla on vain 20 työpaikkaa. Tässä liigassa kohtaa paljon paineita, mutta emme murru.

Sunnuntain toisessa ottelussa West Ham kylvetti Aston Villan maalein 4-1.

Lue myös: