Hienon mestaruustaiston hieno huipennus

HJK:n ja KuPS kävivät hurjan mestaruuskamppailun aivan viime hetkiin saakka, mutta urheiluhenki ei unohtunut loppuvihellyksen jälkeen.

KuPSin päävalmentaja Simo Valakarin ja HJK:n hyökkääjän Roope Riskin välillä nähtiin ottelun jälkeen herkkä hetki. Valakari ja Riski voittivat SJK:ssa mestaruuden yhdessä vuonna 2015. Nyt kaksikko oli eri puolilla kamppailussa.

Valakari oli hopeasta huolimatta äärimmäisen ylpeä joukkueestaan. KuPS pelasi yli 20 ottelua kauden lopussa ilman tappiota. KuPS ja HJK pelasivat kaudella kolme ottelua Veikkausliigassa ja kaikki päättyivät tasapeliin.

Matka oli hieno. Tykkään siitä futiksesta, mitä pelaamme.  Se ei ole helppoa. Jätkät pelaavat päivästä toiseen silti uskomattomasti.

Simo Valakari

Ottelussa nähtiin muitakin tunteikkaita hetkiä. HJK:ta oli saapunut tukemaan satapäinen fanijoukko, joka marssi stadionille poliisisaattuessa.

Heti ottelun alussa HJK:n fanit sytyttivät soihdut ja KuPSin fanipäässä levisivät keltaiset savut. Ottelussa nähtiin Kuopion yleisöennätys, kun paikalla oli 7890 katsojaa. Aiempi ennätys oli vuodelta 1981.

HJK:n fanit innostuivat myös mestaruudesta ja ryntäsivät kentälle. juhlimaan joukkueen kanssa. HJK varmisti mestaruuden 1–1 -tasapelin myötä. Vain puolitoista viikkoa aiemmin HJK:n fanit olivat buuanneet joukkuelle syyskauden heikkojen otteiden jälkeen.

HJK:n kapteeni Daniel O'Shaugnessy pääsi nostamaan mestaruuspokalia. HJK:llekin mestaruuden ratkeaminen oli tunteikas hetki. KuPS ja HJK kävivät Veikkausliigan kovatasoisimman mestaruuskamppailun 20 vuoteen.

Pakko sanoa, että KuPS on pelannut upean kauden. Tietysti on kivaa voittaa mestaruus jo kesäkuussa, mutta näin viime hetkillä se on paljon siistimpää.

Daniel O'Shaughnessy

Tänään nautitaan. Skumppa varmasti lentää.  Seuraava europeli tulee kuitenkin jo torstaina. Ei voi liian pitkään juhlia.

Daniel O'Shaughnessy

Tekijät

Teksti:

Roope Visuri

Kuvat:

Tomi Hänninen

Videot:

Sami Takkinen

Julkaistu 31.10.2021