Hyppää sisältöön

Tottenhamin päävalmentajalle potkut

Nuno Espirito Santo ehti valmentaa vain muutaman kuukauden Tottenhamia.

Nuno Espirito Santon viimeiseksi peliksi jäi lauantain tappio Manchester Unitedille. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Jalkapallon Englannin Valioliigan Tottenham on antanut potkut päävalmentaja Nuno Espirito Santolle. Kesällä Tottehamin peräsimeen tullut portugalilaisvalmentaja ehti valmentaa seuraa vain muutaman kuukauden.

Hänen viimeiseksi ottelukseen Tottenhamissa jäi lauantai-illan 0–3-kotitappio Manchester Unitedille.

– Tiedän, että Nuno ja hänen valmennushenkilökuntansa olisivat halunneet jatkaa. Olen pahoillani, että joudun tekemään tämän päätöksen, Tottenhamin pomo Fabio Paratici selvitti seuran tiedotteessa.

– Nuno on todellinen herrasmies ja hän on aina tervetullut tänne. Tahdomme kiittää häntä ja hänen henkilökuntaansa ja toivottaa heille kaikkea parasta.

Tottenham on Valioliigan taulukossa kymmenen kierroksen jälkeen kahdeksantena. Joukkueen saldo on viisi voittoa ja viisi tappiota. Kaikkiaan portugalilaisluotsi ehti valmentaa joukkuetta 17 kamppailusta, joista saldo oli yhdeksän voittoa, yksi tasapeli ja seitsemän tappiota. Joukkueella on eroa kärkijoukkue Chelseaan kymmenen pistettä.

Tottenham tiedottaa uudesta valmennushenkilökunnasta myöhemmin.

Tottenhamin päävalmentajan paikka on ollut tuulinen, sillä nyt joukkue etsii jo neljättä päävalmentajaansa kolmen vuoden sisään. Brittimediassa Espirito Santon korvaajaksi on spekuloitu muun muassa Paulo Fonsecaa, Antonio Contea, Graham Potteria ja Brendan Rodgersia.

Espirito Santo, 47, valmensi viime kaudella Wolverhamptonia.

Tottenhamin seuraava peli on torstaina, kun joukkue kohtaa Konferenssiliigassa Vitessen.

Lue myös: