Huuhkajien toppari Joona Toivio siirtyy kolmen vuoden sopimuksella HJK:hon – "Tuntui, että nyt on oikea aika palata kotiin"

Joona Toivio palaa pitkän kansanvälisen uran jälkeen Suomen kentille.

Joona Toivio Suomen maajoukkuepaidassa. Kuva: Jaakko Stenroos / All Over Press

Tuore Suomen mestari Helsingin Jalkapalloklubi on hankkinut Suomen maajoukkuekonkarin Joona Toivion riveihinsä. 33-vuotias Toivio on tehnyt HJK:n tiedotteen mukaan kolme seuraavaa kautta kattavan sopimuksen.

– Niin omasta kuin perheen puolesta tuntui siltä, että nyt on oikea aika palata kotiin. Olen todella iloinen, että HJK osoitti kiinnostuksensa, sillä minulle Suomessa on vain yksi vaihtoehto. On vain yksi Klubi, Toivio kuvaili HJK:n tiedotteessa.

Toivio liittyi HJK:n junioreihin jo kymmenvuotiaana. Toivio lähti kansainvälisille kentille vuonna 2007 Hollannin AZ Alkmaarin riveihin. Sitten tie on vienyt Ruotsin, Norjan ja Puolan kentille. Ennen HJK-paluuta Toivio pelasi viimeiseksi Ruotsissa BC Häckenin riveissä neljä kautta.

– Hienoa saada riveihimme kokenut ja laadukas A-maajoukkueen toppari. Joona on vahva kaikissa pelin eri vaiheissa ja tuo tärkeän lisän ensikauden puolustuslinjaan, HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula kehui tiedotteessa.

Lue lisää: