Ykköseen pudonnut KTP pestasi valmentajakseen Jussi Leppälahden – seuralla kovat odotukset: "Ajatus radikaalista harjoituskulttuurin muutoksesta"

KTP:n valmentaja ensi kaudella Ykkösessä on Jippoa päättyneen kauden luotsannut Jussi Leppälahti.

Jussi Leppälahti on KTP:n uusi päävalmentaja. Kuva: Mikko Mäkelä

Miesten jalkapalloliigasta pudonnut KTP on pestannut päävalmentajakseen Jussi Leppälahden. Kotkalaisseura kertoi tiistaina, että sopimus on 2+1-vuotinen.

Espoolaistaustainen Leppälahti, 35, on toiminut valmennustehtävissä 14 vuotta, mutta on suurelle yleisölle vielä tuntematon. Kuluneella kaudella hän valmensi joensuulaista Jippoa, joka putosi miesten Ykkösestä sarjaporrasta alemmas. Toki monet jalkapallon seuraajat tietävät Leppälahden toimittajana.

KTP:n odotukset uutta valmentajaa kohtaan ovat ilmiselvästi katossa.

– KTP on tehnyt päävalmentaja Jussi Leppälahden kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen. Taustalla on ajatus radikaalista harjoituskulttuurin muutoksesta, jonka Leppälahden odotetaan tuovan seuraan. Seurassa odotetaan suurella innolla jo tulevaa kautta, KTP twiittasi (siirryt toiseen palveluun).

– Olemme kuulleet Jussista pelkästään hyviä arvioita pelaajilta, muilta valmentajilta ja jopa Palloliitosta. Siksi uskalsimme tarttua tähän tilaisuuteen. Haluamme Leppälahdesta suunnanmuuttajan ja tuomaan uusia tuulia harjoitus- ja toimintakulttuuriimme laajemminkin, kehui KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen seuran nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

KTP kertoo, että Palloliiton koulutuksista Leppälahdella on suorittamatta vielä korkein taso eli Uefa Pro -valmentajakoulutus.

Vaikka Jippo jäi Ykkösen kaudella lopulta sijalle 12 eli jumboksi, sanoo Leppälahti KTP:n sivuilla olevansa kohtuullisen tyytyväinen menneeseen kauteen.

– Operoimme ylivoimaisesti sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla. Joukkueesta ei ollut saatavissa irti enempää. Säilyminen oli iso haaveemme, mutta se olisi ollut myös valtava pommi, jos olisimme pystyneet välttämään putoamisen, Leppälahti toteaa.

"Hallittu uusiutuminen"

Kun KTP syksyllä 2020 päihitti Veikkausliigaan nousukarsinnoissa TPS:n, nousivat kotkalaiset viiden vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan.

Kaudella 2021 KTP jäi Veikkausliigan viimeiseksi selvällä erolla. 27 ottelusta tuli 2 voittoa, 5 tasapeliä ja 20 tappiota. KTP vaihtoi kauden aikana valmentajaa kahdesti. Ensin KTP:n liigaan nostanut Argo Arbeiter lähti omasta tahdostaan kesäkuussa. Syyskuussa espanjalainen Gabriel Garcia Xatart sai potkut ja loppukauden KTP:tä luotsasi Teemu Kankkunen.

KTP kertoo sivuillaan, että neuvottelut Leppälahden kanssa aloitettiin kuukausi sitten.

– Joukkueen rakentamisessa tulee olemaan kolme vaihetta. Ensin on kartoitettava, ketkä voisivat olla käytettävissä vanhasta jengistä. Sitten seuraavat hallittu uusiutuminen ja taustajoukkojen kokoaminen. Olen toivonut esikuntaani kahta apuvalmentajaa, maalivahtivalmentajan sekä fysiikkavalmentajan. Neuvotteluja henkilöistä käydään, mutta vielä ei ole kertoa nimiä, Leppälahti selvitti.

Lue lisää: