Ruotsin lehdistötilaisuudessa paljastui, että joukkue kohtaa Algarven-leirillä Huuhkajat – "Oli selvää, ettei leiriä pidetä enää Qatarissa"

Suomen ja Ruotsin maajoukkueet saivat kritiikkiä, kun ne 2019 leireilivät Qatarissa.

Janne Andersson on valmentanut Ruotsin A-maajoukkuetta 2016 lähtien. Kuva: AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on matkaamassa tammikuussa harjoitusleirille Portugalin Algarveen. Asia paljastui tiistaina, kun Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue piti tiedotustilaisuuden.

Tilaisuudessa Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson kertoi, että Ruotsin maajoukkue leireilee Algarvessa 3.–13. tammikuuta 2022.

– Varmistunut vastustaja on Suomi, Andersson paljasti.

Suomi ja Ruotsi ovat saaneet aiemmin runsaasti kritiikkiä, kun maat ovat leireilleet Persianlahden rantavaltioissa, muun muassa Arabiemiraateissa ja Qatarissa. Vuoden 2019 alussa nousi kansainväliseksi uutisaiheeksi, kun HJK:ssa pelaava Riku Riski kieltäytyi lähtemästä maajoukkueen Qatarin-leirille eettisiin syihin vedoten. Qatarissa pelataan MM-kisat 2022, ja Fifa sekä Qatar ovat tunnetusti saaneet valtaisaa arvostelua muun muassa siirtotyöläisten karmeiden työolosuhteiden takia. Rakennustyömailla on kuollut tuhansia.

2019 tammikuun leirillä Qatarissa Suomi kohtasi Ruotsin ja Viron.

Ruotsin maajoukkue oli saanut Qatarin leireistä rajua kritiikkiä etenkin Ruotsin kahden korkeimman sarjatasojen joukkueiden etuja ajavalta järjestöltä SEF:ltä (Swedish Elite Football).

– Käytyämme keskustelun SEF:n puheenjohtajan Jens Anderssenin kanssa, oli selvää, että yhteinen näkemyksemme on, ettei maajoukkueen leiriä pidetä enää Qatarissa, Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand sanoi lehdistötilaisuudessa SVT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Algarven-leirin ajankohtaan ei osu kansainvälisiä pelipäiviä, joten joukkueet koostuvat käytännössä Pohjoismaissa pelaavista pelaajista.

Huuhkajat julkistaa keskiviikkona joukkueensa viimeisiin MM-karsintaotteluihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Ranskaa vastaan.

Lue lisää: