Tässä on Huuhkajien kokoonpano ratkaiseviin MM-karsintaotteluihin – Tim Sparv yhä poissa, Kanerva kommentoi kapteenin kohtaloa

Suomi kohtaa kahdessa viimeisessä MM-karsintalohkon ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan ja Ranskan.

Huuhkajat kohtaa MM-karsintalohkon viimeisessä ottelussa Ranskan. Kuva Lyonissa 7. syyskuuta pelatusta pelistä, silloin Ranska oli parempi 2–0. Kuva: All Over Press

Suomen miesten A-maajoukkueen MM-karsintojen lohkovaihe huipentuu marraskuussa, kun Bosnia-Hertsegovina isännöi Suomea 13.11. ja Ranska vierailee Helsingin Olympiastadionilla kolmea päivää myöhemmin.

Huuhkajat lähtee kahteen viimeiseen MM-karsinnan lohkovaiheen otteluunsa jännittävistä asetelmista. Kolmantena D-lohkossa oleva Suomi on vain pisteen päässä jatkokarsintapaikkaan oikeuttavasta lohkon kakkossijasta. Lohkokärki Ranskalla on 12 pistettä, Ukrainalla 9 pistettä ja Suomella 8 pistettä. Suomen takana kärkkyvällä Bosnia-Hertsegovinalla on 7 pistettä.

Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueensa Bosnia-Hertsegovina- ja Ranska-otteluihin keskiviikkona Helsingissä.

Jere Uronen, Daniel O'Shaughnessy ja Marcus Forss palaavat joukkueen vahvuuteen oltuaan sivussa lokakuun MM-karsintaotteluista loukkaantumisten takia.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on edelleen poissa kokoonpanosta. Hän ei ollut Huuhkajien mukana myöskään lokakuun MM-karsintaotteluissa. HJK:ta seurajoukkuetasolla edustava Sparv käväisi kentällä sunnuntaina KuPS-ottelun loppuhetkillä, mutta muuten minuutteja ei lokakuussa kertynyt.

Kanervan mukaan se, nähdäänkö Sparvia vielä maajoukkueen mukana, riippuu Sparvista itsestään.

– Se on Timistä itsestään kiinni, minkä päätöksen hän tekee. Hän on ollut Huuhkajille todella tärkeä pelaaja vuosien varrella. Toivon, että hän saa polvensa kuntoon, joka mahdollistaisi sen, että hän pääsisi pelaamaan ja sitä kautta antamaan näyttöjä myös maajoukkueeseen tulevaisuudessa. Jäädään odottelemaan, mitä Tim meinaa jatkon suhteen tehdä, Kanerva kommentoi Yle Urheilulle.

Lohkon viimeiset kierrokset:

  • 13.11. Bosnia–Suomi, Ranska–Kazakstan
  • 16.11. Bosnia–Ukraina, Suomi–Ranska

Vaatii voittoa vähintään toisesta ottelusta

Suomi pelaa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Zenicassa lauantaina 13.11. Suomen aikaa kello 16.00 ja hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan Helsingissä tiistaina 16.11. kello 21.45.

Kanerva on halunnut kääntää kaikki kivet joukkueen valmistautuessa tärkeisiin koitoksiin: Huuhkajat ei kokoonnu lainkaan Suomessa, vaan joukkue valmistautuu Bosnia-otteluun Roomassa Italiassa.

– Ymmärrämme tehtävän haasteellisuuden. Tarvitsemme vähintään neljä pistettä varmistaaksemme lohkon kakkossijan. Bosnia-Hertsegovina on varmasti kova vieraissa, mutta meillä on vahva luottamus, että pystymme sieltä pisteitä raapimaan. Joukkue on aiemminkin pystynyt ihmetekoihin, ja nyt niitä ihmetekoja ja venymisiä vaaditaan, Kanerva sanoi.

Suomen tulisi voittaa marraskuun vastustajista ainakin toinen. Kanerva ei pidä tehtävää mahdottomana.

– Molemmat olemme pystyneet aikaisemmin voittamaan, se antaa meille varmasti uskoa.

Ranska-otteluun on myyty noin 28 000 lippua. Otteluun otetaan noin 33 000 katsojaa, ja lisää lippuja vapautuu myyntiin perjantaina.

– Se lämmittää todella paljon. On upeaa, että olemme saaneet matkan varrella tukea. Olisi hienoa päättää täyden tuvan edessä karsinnat hyvään tulokseen ja unelman täyttymiseen, eli että pääsisimme jatkokarsintoihin. Ajankohta on haasteellinen, mutta se kertoo innokkuudesta ja tuesta, jonka yleisö haluaa meille antaa, Kanerva päätti.

Huuhkajat marraskuun MM-karsintaotteluissa:

Maalivahdit:

Jesse Joronen, Brescia Calcio
Lukas Hradecký, Bayer 04 Leverkusen
Carljohan Eriksson, Mjällby AIF

Puolustajat:

Joona Toivio, BK Häcken
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Paulus Arajuuri, Anorthosis Famagusta FC
Robert Ivanov, Warta Poznan
Daniel O'Shaughnessy, HJK
Juhani Ojala, Motherwell FC
Jukka Raitala, Minnesota United FC
Nicholas Hämäläinen, Los Angeles Galaxy
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, Stade Brestois 29

Keskikenttä ja hyökkäys:

Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, SK Brann
Urho Nissilä, KuPS
Thomas Lam, CSKA-Sofia
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, Caykur Rizespor
Marcus Forss, Brentford FC
Robin Lod, Minnesota United FC
Teemu Pukki, Norwich City

Lue lisää: