HJK:n jatkopaikkahaave Konferenssiliigassa mureni Tel Avivissa – "Rumat lukemat taas"

Tuore jalkapallon Suomen mestari HJK kohtasi Uefan Konferenssiliigassa vieraissa lohkokärjen, israelilaisen Maccabi Tel Avivin.

HJK:n Valtteri Moren kamppailee Maccabin Sheran Yeinin kanssa Israelissa Kuva: EPA-EFE/All Over Press

HJK taipui Konferenssiliigan lohkovaiheen neljännessä ottelussaan selvästi vahvemmalle Maccabi Tel Aviville maalein 0–3 (0–1) torstaina. Kun samaan aikaan itävaltalainen LASK Linz voitti A-lohkon jumbon Alashkertin 2–0, niin HJK:n jatkopaikkahaave karkasi lopullisesti.

Klubi ei saanut haluamaansa hyvitystä rumalle 0–5-selkäsaunalleen, jonka se koki kotikentällään Maccabille pari viikkoa sitten.

HJK:n miehistö tiesi ennakolta, että sen olisi pitänyt pysyä enemmän pallossa ja pelata pidempiä hyökkäyksiä, jottei sen olisi tarvinnut koko ajan puolustaa. Teoria ei toteutunut kuitenkaan avauspuoliajalla, sillä Maccabin vahva prässi ja reagointi HJK:n pallonmenetyksiin oli hyvää tasoa.

Ottelun 22. minuutilla helsinkiläisseura menetti pallon, ja seuranneen riiston jälkeen Maccabi rakensi muutamalla syötöllä taitavasti tekopaikan. Kärkipelaaja Brandley Kuwas laukoi HJK-kapteeni Danielle O’Shaughnessyn jalkojen välistä pallon takanurkkaan.

Myöskään toisella puoliajalla HJK ei päässyt maalipaikoille. Maccabi otti jalan hieman kaasulta, mutta paketoi euro-ottelun ilman tuskanhikeä jo reilun tunnin jälkeen. HJK:n Lucas Lingman kurkotti huolimattomasti palloon ja teki puolustusvelvollisuuksissa oman maalin. Kahden maalin tappioasemassa voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Lisäajalla Maccabi sinetöi 3–0-voittonsa.

Kolme voittoa ja yhden tasapelin pelanneella Maccabilla on kulkenut hyvin Konferenssiliigassa ja joukkue on kiinni lohkovoitossa.

"Merkillisiä pallonmenetyksiä"

HJK-valmentaja Toni Koskela oli pettynyt ensimmäisen puoliajan pelaamiseen sekä varsinkin tilanteisiin, joista vastustaja pääsi rakentamaan maalinsa.

– Rumat lukemat taas. Se oli merkillistä, miten me menetimme pallon niissä maalia edeltävissä tilanteissa. Kun niin tapahtuu noin hyvää vastustajaa vastaan, niin yleensä käy huonosti. Maccabi näytti, että on meitä edellä, eikä meillä ollut mitään palaa heitä vastaan, tunnusti Koskela.

Koskelan mukaan HJK puolusti paremmin kuin viimeksi Maccabia vastaan. Selkeitä maalipaikkoja Klubilla ei kuitenkaan juuri ollut myöskään valmentajan mielestä.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme pystyneet pitämään yhtään palloa, emmekä päässet riistojen jälkeen hyökkäämään ylöspäin. Paransimme vähän toisella jaksolla, mutta emme pystyneet luomaa uhkaa vastustajan puolustuslinjalle.

Koskelan mukaan kun pelataan hyviä joukkueita vastaan, niin mukaan mahtuu aina myös pettymyksiä.

– Korostaisin edelleen, että meillä on ihan mahtava kausi takana. Mestaruus, olemme europelien lohkovaiheessa sekä olimme vain rankkarin päässä tuplasta, eli Suomen cupin voitosta. Tietääkseni kukaan ei ole tehnyt sitä Suomessa, että olisi voittanut kahdesti peräkkäin tuplat.

HJK kohtaa seuraavaksi kotipelissään nollakerholaisen, armenialaisen Alashkertin 25. päivä marraskuuta ja lohkovaiheen päätöksessä vieraissa LASK Linzin 9. joulukuuta.