Suomi mukana ennätyskovassa kilpailussa naisten EM-futiksesta – suosiosta johtuen Uefa nostaa järjestämisoikeuden vaatimuksia

Jalkapallon naisten EM-kisat pelataan heinäkuussa 2025. Ennätyksellisesti kahdeksan eri järjestöä on jättänyt yhteensä viisi hakemusta kisojen luotsaamiseen.

Pohjoismailla on kokemusta arvoturnausten järjestämisestä, sillä Suomessa on järjestetty vuonna 2009 naisten EM-kisat ja 2013 kisajärjestäjänä toimi Ruotsi. Kuva: All Over Press

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) on tänään ilmoittanut vastaanottaneensa viisi ilmoitusta naisten EM-kisojen luotsaamiseen. Suomi haki paikkaa yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa. Uefan on määrä valita kisojen järjestäjä maa ensi vuoden joulukuussa.

Tarjouskilpailuun yhdessä hakeneiden Tanskan, Suomen, Norjan ja Ruotsin lisäksi järjestämisoikeutta hakevat myös Ranskan, Puolan, Sveitsin ja Ukrainan jäsenjärjestöt.

Tarjousasiakirjojen jättämisen määräaika on lokakuussa 2022, ja Uefan komitea valitsee menestyneimmän järjestön tai järjestöt joulukuussa 2022.

Uefa on vastannut naisten jalkapallon jatkuvasti kasvavaan suosioon nostamalla vuoden 2025 tapahtuman järjestämisoikeuden vaatimuksia. Osana joustavaa tarjousprosessia, hakijoita suositellaan esittämään kahdeksan nelosluokan stadionia, joiden katsojakapasiteetti on välillä 15 000–30 000.

Suomessa on järjestetty naisten EM-kisat vuonna 2009 ja vuonna 2013 järjestäjämaana toimi Ruotsi.

Seuraavat naisten EM-kisat pelataan kesällä 2022. Helmarit pelaavat B-lohkossa Saksan, Espanjan ja Tanskan kanssa. EM-kisat pelataan Englannissa ja kisat nähdään Ylen kanavilla.

Lue myös: