Kiinalainen tennistähti Peng Shuai katosi – syytti maan entistä varapääministeriä raiskauksesta

Kiinalainen tennistähti Peng Shuai syytti blogitekstissä Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia raiskauksesta. Teksti poistettiin kiinalaisesta sosiaalisen median palvelusta nopeasti.

Peng Shuai oli tenniksen nelinpelin maailmanlistan ykkönen vuonna 2014. Kuva tammikuulta 2020. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Tennispelaaja Peng Shuai julkaisi tiistaina kirjoituksen, jossa hän syytti Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia raiskauksesta. Pengin mukaan Gaoli oli pakottanut hänet hänet harrastamaan kanssaan seksiä kolme vuotta sitten. Peng kertoi kaksikon olleen suhteessa ennen Zhang Gaolin varapääministeriksi nimittämistä. Myös suhdetta oli edeltänyt seksuaalinen hyväksikäyttö.

Pengin kirjoitus julkaistiin kiinalaisella sosiaalisen median alusta Weibolla, josta se poistettiin noin 20 minuutin kuluttua julkaisusta. Myöskään Pengin tiliä ei pystynyt etsimään hakupalvelusta.

Kuvakaappaukset Pengin julkaisusta lähtivät kuitenkin leviämään sosiaalisessa mediassa nopeasti.

– En ole kuullut asiasta, eikä tässä ole kyse diplomaattisesta asiasta, Kiinan ulkoministeriön tiedottaja ilmoitti keskiviikkona. (siirryt toiseen palveluun)

Kiinan valtionjohtoisessa mediassa tapauksesta vaiettiin täysin.

Katosi kirjoituksen jälkeen

SVT:n mukaan kirjoituksen jälkeen Peng Shuai on kadonnut. Kukaan ei ole kuullut hänestä tai nähnyt häntä.

– Kuvakaappausta hänen julkaisustaan on jaettu lähes 7 miljoonaa kertaa. Väitetään, ettei sosiaalisessa mediassa pysty edes hakemaan hakusanalla tennis, SVT:n Aasian kirjeenvaihtaja Ulrika Bergsten kuvaili. (siirryt toiseen palveluun)

Peng Shuai on yksi Kiinan tunnetuimmista tenniksen pelaajista. Hän oli tenniksen nelinpelin maailmanlistan ykkönen vuonna 2014. Kaksinpelissä hän on ollut maailmanlistalla ylimmillään sijalla 14. Shuai ei ole pelannut huipputasolla vuoden 2020 jälkeen.

Lue myös: