Teemu Pukki hankki rangaistuspotkun ja teki maalin – Valioliigassa nähtiin suomalaisittain harvinainen hetki yli kymmenen vuoden tauon jälkeen

Teemu Pukki ja Marcus Forss pääsivät yhtä aikaa kentälle. Edellisen kerran kaksi suomalaista oli ollut Valioliigassa vastakkaisissa joukkueissa samassa pelissä kentällä vuonna 2011.

Teemu Pukki onnistui Valioliigassa kolmatta kertaa tällä kaudella. Kuva: imago images/Focus Images/ All Over Press

Teemu Pukki onnistui pitkästä aikaa maalinteossa jalkapallon Valioliigassa, kun hän vei Norwichin rangaistuspotkusta 2–0-johtoon Brentfordia vastaan. Norwich voitti ottelun lopulta 2–1 ja nappasi samalla kauden avausvoittonsa.

Pukki karkasi läpiajoon 28. minuutilla, ja Charlie Goode joutui kaatamaan suomalaishyökkääjän rangaistusalueella hänet pysäyttääkseen. Goode sai tilanteesta keltaisen kortin ja pallo vietiin 11 metriin.

Pukki ei pilkulta erehtynyt, vaan vei kauden kolmannella valioliigaosumallaan vieraat 2–0-johtoon.

Pukin edellinen osuma Valioliigassa on syyskuun puoliväliltä Watfordia vastaan.

Norwichille 2–0-johto oli harvinaista herkkua, sillä joukkue ei ollut onnistunut ennen lauantaita voittamaan Valioliigassa tällä kaudella otteluakaan. Avausmaalista vastasi Mathias Normann jo ottelun kuudennella minuutilla. Normann pujotteli Brentford-puolustuksen läpi ja vei vasurillaan Norwichin 1–0-johtoon.

Brentford pääsi maalin päähän

Pukille avautui heti toisen jakson aluksi paikka tuplata maalisaldonsa, mutta suomalaishyökkääjän yritys meni hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Brentford sai pallon toisessa päässä verkkoon, mutta Max Aaronsin jalan kautta omaan maaliin mennyt osuma hylättiin paitsiona.

Rico Henry toi kuitenkin kotijoukkueen maalin päähän tunnin kohdalla. Norwich-puolustus uinui ja Henry pääsi vapaasti takatolpalta kaventamaan pelin 1–2:een.

Ottelussa nähtiin hetken aikaa kentällä kaksi suomalaista, kun Marcus Forss pääsi viimeiseksi 20 minuutiksi kentälle. Hän korvasi maalintekijä Henryn 69. minuutilla. Pukki otettiin vaihtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Edellisen kerran kaksi suomalaista oli ollut Valioliigassa vastakkaisissa joukkueissa samassa pelissä kentällä vuonna 2011. Kyseessä olivat Shefki Kuqi ja Jussi Jääskeläinen.

Norwichin puolustus kesti loppuun asti, ja joukkue nappasi kauden avausvoittonsa Valioliigassa. Norwich on silti sarjassa jumbosijalla, kun lauantai-illan ottelussa Newcastle pelasi tasan Brightonin kanssa.

Voitto-ottelun jälkeen Norwich antoi potkut päävalmentajalleen Daniel Farkelle.

Lue myös: