Kartingin maailmanmestari Tuukka Taponen jäi viime metreillä ilman Ferrarin akatemiasopimusta

Ferrari aikoo seurata Tuukka Taposen otteita tarkasti ensi kaudella, vaikka akatemiapaikkaa ei tänä vuonna tullutkaan.

15-vuotias Tuukka Taponen voitti tänä syksynä kartingin MM-kultaa ensimmäisenä suomalaisena. Kuva: Tomi Hänninen

Suomalaista moottoriurheilulupausta Tuukka Taposta ei valittu Ferrarin akatemiakuljettajaksi. 15-vuotias Taponen pääsi neljän viimeisen hakijan joukkoon, mutta ei tullut valituksi.

Ysiluokkalaisesta Tuukka Taposesta tuli lokakuun lopussa ensimmäinen suomalainen kartingin maailmanmestari. Espanjassa ajetussa kisassa hän nousi finaalilähdössä viidennestä ruudusta sateen kastelemalla radalla selvään voittoon.

Ferrarin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) Taposta luonnehdittiin kiinnostavaksi lupaukseksi, joka suoriutui hyvin ratatesteistä Fioranon radalla. Ferrarilta kerrotaan, että Taponen pysyy heidän tarkkailulistallaan ensi kauden ajan.

Paikan italialaistallin nuorten kuljettajien ohjelmassa saivat britti Oliver Bearman, 16 ja brasilialainen Rafael Chaves Camara, 16.

Bearman ajoi tällä kaudella mestariksi niin Italian kuin Saksan F4-sarjoissa. Ferrarin akatemiaan on kelpuutettu brittejä aikaisemminkin. 22-vuotias Callum Ilott kuuluu Ferrarin tulevaisuuden lupauksiin. Hän sijoittui vuonna 2020 F2-sarjassa toiseksi Mick Schumacherin jälkeen.

Rafael Chaves Camaran tämän kauden meriittilistaan kuuluu WSK Champions Cupin ja WSK Super Master Cupin karting-mestaruudet. Ferrarin akatemian edelliset brasilialaiskuljettajat ovat Enzo Fittipaldi ja Gianluca Petecof.

Nykyisistä F1-kuskeista Ferrarin akatemiasta ovat tulleet Mick Schumacherin ohella Charles Leclerc ja Sergio Perez.

Lue myös: