Luostarisen ja Floridan kiri ei riittänyt, huima pisteputki katkesi – edellisen ottelun huilanneelle Barkoville syöttöpiste

Florida Panthers kärsi tappion New York Rangersille ja jäi ilman sarjapisteitä ensimmäistä kertaa tällä kaudella jääkiekon NHL:ssä.

Läpimurtokautta NHL.ssä pelaava Eetu Luostarinen iski kauden neljännen maalinsa. Florida kuitenkin hävisi New York Rangersille. Kuva: Getty Images

Florida Panthers kärsi kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa jääkiekkoliiga NHL:ssä. New York Rangers vei kotonaan Madison Square Gardenilla huippukohtaamisen maalein 4–3.

Rangers sai otteluun loistavan alun, kun taas 11 ottelun pisteputkessa viilettänyt Florida oli yllättävissä vaikeuksissa. Newyorkilaisjoukkueesta maalinteossa onnistui avauserässä ensin Chris Kreider ylivoimalla ja erän lopussa Adam Fox alivoimalla.

Toisessa erässä Panthersin synkkyyttä lisäsivät K'Andre Miller ja Ryan Storme, jotka iskivät puolen minuutin välein ja kohensivat isäntien johtolukemat jo 4–0:aan.

Kolmatta erää oli pelattu vain 20 sekuntia, kun Floridan Eetu Luostarinen kavensi lukemat 1–4:ään. Uransa parasta kautta pelaavalle suomalaissentterille osuma oli neljäs tällä kaudella. Kuudesta viime ottelussa vain kahdessa Luostarinen on jäänyt ilman maalia.

Aika kävi vähiin ja Rangers näytti vievän voiton selvin lukemin. Florida löysi kuitenkin vielä uutta puhtia puolitoista minuuttia ennen loppua. Sam Reinhart kavensi 2–4:ään ja Patric Hornqvist 3–4:ään 40 sekuntia ennen loppua.

Aleksander Barkov oli isossa roolissa 3–4-kavennusmaalissa, jonka Hornqvist iski suoraan suomalaiskapteenin loistavasta aloituksesta.

Barkov huilasi Floridan edellisen ottelun alavartalovamman takia, mutta pelasi New Yorkissa yli 20 minuuttia. Seitsemän maalia ja kuusi syöttöä kirjauttanut Barkov on suomalaispelaajien pistepörssissä ykkösenä 13 tehopisteellään.

Neljä maalia tehnyt Eetu Luostarinen on suomalaispelaajien maalipörssissä Barkovin (7), Jesse Puljujärven (5) ja Sebastian Ahon (5) jälkeen neljäntenä.

Rangersin Kaapo Kakko pelasi ottelussa vajaat 16 minuuttia, mutta jäi jälleen ilman tehomerkintöjä. Kolmatta kauttaan NHL:ssä pelaava Kakko, 20, ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään kauden kahdeksassa ottelussa. Floridan suomalaistulokas Anton Lundell sai peliaikaa reilut 14 minuuttia.

Kauden alusta pisteputkensa aloittaneella Floridalla oli mahdollisuus hätyytellä seuraennätystään. 12 ottelun pisteputki kaudelta 1996–97 jäi kuitenkin vielä voimaan seurahistorian pisimpänä.

Florida jatkaa tappiosta huolimatta liigan kärjessä. Myös Rangersin kausi on sujunut mainiosti: seura on itälohkossa Floridan ja Carolinan jälkeen kolmantena ja koko liigassa viidentenä.

Ruotsalainen ja Kupari pisteille

Yön kahdessa muussa ottelussa suomalaispelaajat Arttu Ruotsalainen ja Rasmus Kupari kohensivat kumpikin kauden pistesaldoaan ottamalla syöttöpisteen mieheen.

Kuparin edustama Los Angeles Kings haki 5–1-vierasvoiton Toronto Maple Leafsista ja katkaisi samalla kanadalaisjoukkueen viiden ottelun voittoputken.

Ruotsalainen sai syöttöpisteen, mutta hänen edustamansa Buffalo Sabres joutui pettymään Washington Capitalsin vieraana. Capitals voitti ottelun 5–3.

Capitalsin venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkin teki uransa 741. NHL-maalin ja nousi kaikkien aikojen maalipörssissä jakamaan neljättä sijaa Brett Hullin kanssa. Ovetshkin, 36, johtaa liigan maalipörssiä 11 osumallaan.

Lue myös: