Jokereiden päävalmentaja vaihtuu kauden jälkeen – Lauri Marjamäki ei jatka tehtävässä

Neljäs kausi helsinkiläisessä KHL-seurassa jää Lauri Marjamäen viimeiseksi. Jokerit ei ole vielä tiedottanut Marjamäen seuraajasta.

Lauri Marjamäki kertoi tiedotteessa, että hän haluaa kauden jälkeen uusia haasteita. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Jääkiekon KHL-liigassa pelaavan Helsingin Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei jatka tehtävässä ensi kaudella. Hänen sopimuksensa on katkolla keväällä.

Marjamäki valmentaa Jokereita neljättä kautta peräkkäin, pidempään kuin yksikään valmentaja seuran historiassa.

– Neljä vuotta on pitkä ajanjakso ja koimme, että tämän kauden jälkeen on oikea hetki aloittaa uusi aika. Marjamäki on tiimeineen tehnyt hyvää ja pitkäjänteistä työtä, kertoo Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri tiedotteessa.

Jokerit ei vielä tiedottanut, kenet se pestaa päävalmentajaksi ensi kaudeksi.

Marjamäki kertoo päätöksen kypsyneen ennen kauden alkua. Tänä syksynä Marjamäki on luotsannut Jokerit KHL:n läntisen konferenssin piikkipaikalle.

– Viime kesän aikana päätin, että meneillään olevan kauden jälkeen haluan uusia haasteita. Aika Jokereissa on ollut antoisaa ja yhteistyö seurajohdon, valmentajien, huollon ja tietysti pelaajien kanssa on sujunut hyvin. Nyt fokus on tässä hetkessä, sillä työ on kesken, Marjamäki kertoo.

Marjamäki työskenteli ennen Jokerit-pestiään Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana vuosina 2016–18. Sitä ennen hän valmensi Oulun Kärpät Suomen mestariksi vuosina 2014 ja 2015.

Lue myös: