Hyppää sisältöön

Noora Rädylle mediassa nokitellut Naisleijonien päävalmentaja nosti käden pystyyn virheen merkiksi: “Nooralta olenkin jo anteeksi pyytänyt”

Jääkiekon naisten maajoukkue valmistautuu koviin Kanada-maaotteluihin ja Pekingin olympialaisiin, mutta mielenkiinto on kohdistunut viime viikkoina päävalmentaja Pasi Mustosen ja maalivahti Noora Rädyn sanasotaan.

Noora Räty jätti syksyn MM-kisat väliin työesteiden ja taloudellisen tilanteensa takia. Räty on omien sanojensa mukaan valmis ottamaan Pekingin olympiajoukkueesta vaikka kolmosmaalivahdin roolin. Kuva: Lehtikuva

Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on pyytänyt maalivahti Noora Rädyltä anteeksi julkisuudessa käyttämiään vääriä termejä. Mustonen on käynyt julkisuudessa sanasotaa Rädyn kanssa usean viikon ajan, kun Räty jätti MM-kisat väliin työkiireiden takia. Tapausta on käsitelty Jääkiekkoliitossakin, ja Rädyn ja Mustosen keskusteluihin on osallistunut liiton johtoa esihenkilöiden roolissa.

Mustonen syytti MTV:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) pelaajan rikkoneen opetusministeriön urheilija-apurahojen lainsäädäntöä, mutta myöntää nyt virheensä.

– Nooralta olenkin jo henkilökohtaisesti anteeksi pyytänyt ja haluan nyt tässä yhteydessä todeta, että olen ensinnäkin erittäin pahoillani näistä tunteista, joita olen omalla terminologisella ymmärtämättömyydelläni hänelle aiheuttanut, Mustonen sanoi Yle Urheilulle.

Käsi pystyyn virheen merkiksi

Mustonen on käyttänyt apurahan saamisen ehdoista ja niitä säätelevistä määräyksistä termiä lakipykälä, mikä ei ole totta.

– Se on täydellisesti minun virheeni, ja tätä olen anteeksi pyytänyt, että se on aiheuttanut tunteita, joita hän ei ansaitse. Käsi pystyyn. Tein virheen, rinnastin ehdot ja määräykset ja käytin väärää termiä lakipykälä. Muuten minulla ei ole mitään kommentoitavaa.

Mustonen on ollut Rädyn kanssa yhteydessä aivan kuten on ollut viimeisen 7,5 vuoden ajan. Kaksikko on tavannut, soitellut ja viestitellyt ja tulevat Mustosen mukaan toimimaan näin jatkossakin.

Mustosen työt Naisleijonien päävalmentajana jatkuvat vielä vajaa sata päivää, ja sen aikana hänellä ja pelaajilla on vain yksi tehtävä.

– Jatkossa meillä ei ole kuin yksi ainoa tehtävä: me edustamme mahdollisimman menestyksekäästi Naisleijonia ja Suomea maailman suurimmassa urheilukilpailussa. Se on se ainoa fokus, mikä meillä on.

Joukkueen kapteeni: He ratkaisevat asian keskenään

Joukkueen pitkäaikainen kapteeni Jenni Hiirikoski ei halunnut kommentoida päävalmentajan ja Rädyn välistä julkista nokittelua sen suuremmin. Hän totesi joukkueen keskittyvän tällä hetkellä vain tuleviin Kanada-otteluihin.

– Emme oikeastaan halua lähteä kommentoimaan Pasin ja Nooran välistä sanan vaihtelua. He ratkaisevat sen asian sitten keskenään, Hiirikoski sanoi Yle Urheilulle.

– Olemme tietenkin joukkueen kanssa kokoonnuttu ja juteltu, mutta ne ovat joukkueen sisällä käytyjä asioita, ja ne jäävät sinne.

Hiirikosken mukaan joukkueen ilmapiiri on kohun keskellä ollut hyvä ja jokainen pelaaja odottaa jo innokkaana tulevia otteluita tuoretta maailmanmestaria vastaan. Kysymyksen “millainen luottamus hänellä on Pasi Mustoseen?” Hiirikoski kiertää ja ohjaa puheen tuleviin otteluihin.

– Kyllä me lähdemme voittamaan näitä pelejä ja hakemaan menestystä jäällä.

Mustosen mukaan hänen oli helppo kohdata joukkue, kun se kokoontui Helsingin otteluita varten. Hän on käynyt asioita läpi sekä pelaajien kanssa kahden kesken että joukkueen kanssa yhdessä. Mustosen mukaan hänellä on vain yksi tapa johtaa joukkuetta tästä eteenpäin.

– Tekemällä parhaani.

Muokkaus 11.11.2021 klo 9.16: Otsikkoa muutettu, koska Räty ei ole kommentoinut asiaa julkisesti.

Lue myös: