Ruusuvuori hävisi taistellen Tukholman turnauksen kaksinpeleistä

Emil Ruusuvuoren urakka Tukholman ATP-tennisturnauksen kaksinpelissä jäi yhteen kamppailuun.

Emil Ruusuvuori kuvassa. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Emil Ruusuvuori kohtasi ensimmäisellä kierroksella Espanjan Pedro Martinezin ja kärsi kolmen tunnin uurastuksen päätteeksi tappion lukemin 4–6, 6–3, 6–7 (4-7) tiistaina.

Maailman tennislistalla 79:nneksi sijoitettu Ruusuvuori aloitti ottelun epävarmasti. Rankingin 62. paikalta turnaukseen lähtenyt Martinez pääsi ensi erässä 4–0-johtoon ennen kuin 22-vuotias suomalainen pääsi tasolleen.

Myös toinen erä alkoi vaikeasti, mutta Ruusuvuori kamppaili 1–3-tappioasemasta vakuuttavan erävoiton.

– Siinä mielessä hyvä fiilis, että kaverilla oli breikki jo toisessa erässä, mutta sain siitä sen jälkeen kuitenkin hyvän matsin aikaiseksi ja vastustajan peliä vähän sekaisin. Ei olisi paljon vaatinut, että ottelu olisi mennyt kahdessa erässä selkeästi Martinezille.

Kolmas erä kiepsahti Martinezin eduksi katkaisupelissä.

– Monessa kolmannen erän palautuspelissä minulla oli mahdollisuudet ja johtoasemassa jopa breikkipalloja. Mutta sitten kun ottelu menee katkaisupeliin, niin se on loppujen lopuksi aina vähän lottoa.

– Paljon oli Tukholmassa suomalaisia paikalla ja oli siistiä pelata, kun varsinkin kolmannen lopussa riitti kannustusta, Ruusuvuori kehui.

Ruusuvuori jatkaa nelinpeliä hollantilaisen Botic van de Zandschulpin parina. Kaksikko kohtaa toisella kierroksella Bosnian Tomislav Brkicin ja Serbian Nikola Cacicin.