Hyppää sisältöön

Lisää TiPS:n pelaajia Kansallisen liigan kärkiseuroihin – Oona Siren seuraa kaksossiskoaan Kuopioon, Jenna Topra Klubiin

Oona Siren on neljäs TiPS:n pelaaja, joka siirtyy KuPSiin. Jenna Topra oli viime kaudella TiPS:n paras maalintekijä.

2018–2021 TiPS:ssä pelannut Oona Siren (oik.) siirtyy Kuopion Palloseuraan. Kuva: Timo Hartikainen

Naisten jalkapallon Suomen mestaruuden viime kaudella voittaneen Kuopion Palloseuran pelaajahankinnat jatkuvat. Keskiviikkona KuPS tiedotti (siirryt toiseen palveluun), että se on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Oona Sirenin, 20, kanssa.

Oona Siren seuraa Kuopioon siis kaksossiskoaan Emmi Sireniä, jonka yksivuotisesta pelaajasopimuksesta KuPS kertoi tiistaina. Oona Siren on jo neljäs pelaaja, joka siirtyy Kuopioon viime kauden hopeajoukkueesta Tikkurilan Palloseurasta. Sirenin siskosten lisäksi KuPSiin ovat siirtyneet puolustajat Liina Nora, 18, ja Anna Nurmi, 24.

Tikkurilan Palloseura kertoi lokakuun lopussa, että se joutuu pahojen talousongelmiensa takia luopumaan sarjapaikastaan Kansallisessa liigassa.

Kaudella 2021 Oona Siren teki TiPS:n riveissä kahdeksan liigamaalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä.

– Minulle on jäänyt Kuopion Palloseurasta todella ammattimainen kuva ja olen kuullut seurasta pelkkää hyvää. Olen todella vaikuttunut siitä, miten korkealle tavoitteet on seurassa asetettu. Uskon myös, että erinomaiset olosuhteet ja laadukkaat pelaajat ympärillä auttavat minua kehittymään pelaajana, Siren totesi KuPSin tiedotteessa ja kertoi odottavansa suurella innolla etenkin ensi kesän europelejä.

Sekä Oona että Emmi Siren olivat mukana lokakuussa U23-maajoukkueen leirillä.

Niin ikään viime kauden TiPS:ssä pelannut hyökkääjä Jenna Topra, 20, siirtyy puolestaan Helsingin Jalkapalloklubiin, joka sijoittui viime kaudella Kansallisessa liigassa neljänneksi.

Topra oli kaudella 2021 TiPS:n paras maalintekijä, kun 23 ottelussa syntyi 12 osumaa. Myös Topra oli mukana lokakuun U23-maajoukkueleirillä.

Jenna Topra (vas.) onnistui maalinteossa syksyllä 2019, kun Suomen U19-joukkue voitti EM-karsinnoissa Liettuan. Kuva: Samppa Toivonen

HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas kertoi seuran tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) Topran tuovan lisää monipuolisuutta Klubin hyökkäyspelaamiseen.

– "Jekku" on erittäin analyyttinen ja tavoitteellinen urheilija, jolle uskon meidän ympäristön sopivan erinomaisesti. Hän pystyy pelaamaan useammassa erilaisessa roolissa ja tuo monipuolisuudellaan eri vaihtoehtoja pelaamiseemme, Kunnas kommentoi.

Topra uskoo, että HJK sopii hänen kehittymiselleen.

– Halusin ympäristöön, missä asiat tehdään ammattimaisesti, ja pystyn kehittymään sekä keskittymään jalkapalloon. Tavoitteenani on lähteä ulkomaille pelaamaan ammattilaisena. Haluan myös jonain päivänä edustaa Suomen A-maajoukkuetta. Ensi kaudella haluan kehittyä ja kasvaa pelaajana. Haluan auttaa joukkuetta onnistumaan ja voittamaan parhaani mukaan. Tietenkin haluan myös olla taistelemassa ensi vuoden Suomen mestaruudesta, Topra kertoi.

Lue lisää:

.
.